Traktatie van Femke

Het mag dan al 2 maanden geleden zijn, maar het leek mij alsnog leuk om Femke’s traktatie met jullie te delen. Ik zit zelf altijd met de handen in het haar als er getrakteerd moet worden, dus misschien hebben jullie iets aan dit idee.

Ik moet wel verklappen dat ik Pinterest heb geraadpleegd en dat het niet de crea mama in mij is die dit heeft verzonnen. Wel heb ik er mijn eigen fantasie nog een beetje op los gelaten, dus ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.

Voordat je verder leest zal ik eerst het eindresultaat met jullie delen.Traktatie dieren boerderijdieren traktatie

Wat heb je nodig?

  • De boerderijdieren- Ik kocht ze bij Hema. Weet jij nog andere winkels die dit verkopen, tip ze even hieronder voor andere mama’s die ook zo’n traktatie willen maken.
  • Inpakpapier- Ik kocht dit printje bij Action
  • Doosjes rozijntjes
  • Naald en draad
  • Klosje touw
  • Plakband
  • Schaar
  • Karton
  • Stift

Voorwaarde van een traktatie
Oké, ik had een aantal voorwaarde voor de traktatie. Op het kinderdagverblijf hanteren ze een “gezond trakteren” beleid. Ik ben hier een groot voorstander van, snoep was dan ook geen optie. Omdat de kindjes de traktatie aan tafel uit mogen delen is het ook leuk als ze iets te eten hebben. Rozijntjes vinden de meeste kindjes wel lekker en dat paste ook goed bij deze traktatie, hopla! Als laatst wilde ik nog iets leuks dat de kinderen mee naar huis mochten nemen. De diertjes zijn natuurlijk ook leuk om thuis mee te spelen, ook al is het er maar 1.

Aan de slag
Leuk dat je de traktatie ook wilt maken. Ook al spreekt het voorzich, ik zal het in het kort uitschrijven hoe ik het heb gedaan.

Knip strookjes van het inpakpapier en draai van de strookjes een mini feestmuts. Plak deze vast met een plakbandjes. Prik met een naald een gaatje en trek er zo het draad door. Zorg dat het aan beide kanten lang genoeg is, zodat je het makkelijk om het hoofd van het diertje kan vastmaken. Het is het makkelijkst en denk ik ook het snelst als je eerst alle mutsjes maakt en dan pas verder gaat naar het volgende.

Pak de doosjes rozijntjes in alsof het cadeautjes zijn. Plak deze rondom het diertje vast met plakband en doe er vervolgens nog een touwtje om. Ik heb het eerste geprobeerd zonder plakband, maar dan blijft het helaas niet zitten. Voor het oog staat een touwtje leuker en zo heb je gelijk de kans om er nog een kaartje aan te hangen met de naam en de leeftijd.

Tadaaa! dan is het al af! Super feestelijk toch? Ik pakte een doosje in waarin ik alle diertjes kon zetten. Zo kun je ze makkelijk meenemen. Ik plakte er een karton op met de tekst “Femke’s Boerderij” Hoera, Femke 2 jaar. Ik heb de tijd niet in de gaten gehouden, maar ik denk dat ik er al met al toch 2 uurtjes mee zoet ben geweest.

Ik ben zo benieuwd of jullie ze net zo leuk vinden als ik! Wat trakteerde jullie kindje de laatste keer?

2 Reacties op “Traktatie van Femke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s