Maxi-Cosi introduceert ’s werelds eerste autostoel met airbags

Maxi-Cosi onthulde gisteren ’s werelds eerste autostoel met airbags, de AxissFix Air. Door de revolutionaire Air Safety Technology® van Maxi-Cosi wordt de veiligheid van de baby of peuter aanzienlijk vergroot. Het hoofdje en het nekje worden zachtjes opgevangen doordat in een fractie van een seconde de airbags opgeblazen worden, daarmee halveren de krachten die op het nekje worden uitgeoefend.

maxicosi axissfix air

Als moeder van twee dochters weet ik als geen ander hoe belangrijk veiligheid is. Zeker wanneer je met de auto weg gaat, je moet toch niet denken aan een ongeluk. Helaas zijn er jaarlijks nog 200 kinderen betrokken bij een autoongeval (bron:veiligheidNL, Verkeersongevallen 2014 – ongevalscijfers, 2016). Het is zo belangrijk om je kinderen veilig te vervoeren.

“Auto’s zijn ontworpen voor volwassenen, niet voor onze kinderen. Het autostoeltje is dus erg belangrijk voor de veiligheid van kinderen in de auto,” zegt Judith van Sambeek, Marketing Manager Benescan van Maxi-Cosi en mama van Phileine (5) en Olivia (2). “Als marktleider zijn wij continu op zoek naar manieren om kinderen nóg veiliger te vervoeren. Het nekje van jonge kinderen is de zwakste schakel bij een aanrijding, omdat het hoofdje relatief zwaar is. Daarom zijn wij gaan onderzoeken hoe airbags het hoofdje en het nekje beter kunnen beschermen. Wij lieten ons inspireren door succesvolle toepassingen van airbagtechnologie, zoals de airbagjassen voor motorrijders en airbaggordels in ultralight vliegtuigjes.  Onze revolutionaire Maxi-Cosi Air Safety Technology® verlaagt bij een aanrijding de krachten op het nekje tot 55%. Dat is een grote stap voorwaarts voor de veiligheid van jonge kinderen onderweg,” aldus Van Sambeek.

Hoe gaat het in zijn werk?
Net als jij was ik ook benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. In het filmpje hieronder zie je wat er gebeurt bij een aanrijding:

Andere voordelen van de AxissFix Air
Dit autostoeltje biedt niet alleen de Maxi-Cosi Air Safety Technology®, maar is ook 360° draaibaar. Hierdoor kun je je kindje zowel achterwaarts als voorwaarts vervoeren. Het autostoeltje is geschikt voor kinderen met een lengte tussen 61 en 105 centimeter. De AxissFix Air is verkrijgbaar in de kleuren Nomad Black, Nomad Blue en Nomad Grey.Maxi cosi axissfix air
Wil je meer weten over deze mooie, nieuwe autostoel? Kijk dan zeker even op de site van Maxi-Cosi.

 

3 Reacties op “Maxi-Cosi introduceert ’s werelds eerste autostoel met airbags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s