Op vakantie zonder kinderen?

Onlangs onthulde Expedia haar ‘Importance of Family Travel’ onderzoek in samenwerking met Northstar, waarvoor wereldwijd duizenden ouders en kinderen zijn ondervraagd over familievakanties.

Ik zou er echt niet aan moeten denken om zonder de meisjes op vakantie te gaan. Ik geniet er echt het meest van als we met zijn viertjes weg zijn en tijd met elkaar door kunnen brengen. Maar goed, iedereen mag daar natuurlijk anders over denken.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat tweederde van de ouders niet zonder hun kind(eren) op vakantie zou gaan. Van alle onderzochte landen, hebben Nederlandse ouders de minste behoefte om alleen met hun partner op vakantie te gaan om de relatie te versterken.

Enkele van de bevindingen:

  • 92% van de moeders en 91% van de vaders geeft aan dat familievakantie het gezin gelukkig maakt
  • 42% geeft aan een ellendige langeafstandsvlucht te hebben meegemaakt vanwege een huilbui van hun kind
  • Meer dan tweederde van de ouders zou niet zonder kind op vakantie gaan; degenen die dit wel doen, doen dit voornamelijk om even van hun kinderen weg te zijn (40%) – slechts eenkwart gaat op vakantie zonder de kinderen voor quality time met de partner (dit is het laagste percentage wereldwijd; ter vergelijking: in Denemarken gaat 61% op vakantie zonder kinderen om hun relatie te versterken)
  • 72% van de ouders geeft aan dat vakanties betekenisvoller zijn geworden sinds ze kinderen hebben
  • Ruim de helft van de ondervraagden (zowel tieners als ouders) geeft aan dat hun favoriete herinneringen gecreëerd zijn op een familievakantie

Over het onderzoek: Dit onderzoek is uitgevoerd door Northstar in opdracht van Expedia. De enquête is uitgezet in mei 2017 onder 17.079 ondervraagden in 28 landen.

Sarah Gavin, Vice President Communications at Expedia: “Vakanties met het gezin zijn een belangrijk onderdeel van de familieontwikkeling dus het verrast me niet om te zien dat 92% van de moeders en 91% van de vaders in Nederland aangeeft dat familievakantie het gezin gelukkig maakt. Opvallend is ook dat tweederde van de Nederlandse ouders aangeeft dat ze niet zonder hun kind(eren) op vakantie zouden gaan. In dit opzicht kan ik me goed identificeren met de Nederlanders! Hoewel ik dolgraag quality time heb met mijn man, zie ik een vakantie met onze 4 kinderen als een onvergetelijk moment om herinneringen te creëren waarvan ik hoop dat mijn kinderen die altijd blijven koesteren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s