BACKPACKEN, THAILAND MET JE KINDJE | REISPLANNING

Door alle werkdrukte vergeet ik gewoon bijna dat we nog maar even hebben. Over 3 weken is het zover! Dan gaan we onze reis door Thailand maken!

Ik heb inmiddels al verschillende lijstjes gemaakt. Een inpaklijst voor onze dochter en voor onszelf, een lijst met wat we allemaal nog moeten kopen en een planning.

Vandaag wil ik met jullie onze reisplanning delen.

In 2013 maakte ik al een reis door Thailand. Hierdoor weet ik waar ik wel en niet heen wil en wat de moeite is om te zien en wat niet. In 2013 reisde ik alleen, dus hoefde ik geen rekening te houden met een kindje en reserveerde ik geen hotels/pensions.

Nu met een dreumes leek mij dit wel handig! De hotels zal ik als wij terugkomen pas delen want dan kan ik meteen ook vertellen of dit prima was of niet.

Onze reis!
We starten zoals bijna iedereen start; in Bangkok!

BANGKOK
Bangkok is een grote stad, dus ook heel druk. Een bestemming waar we kort verblijven. In Bangkok gaan we de volgende dingen doen:

 • Ontbijten bij riverview guesthouse: ontbijten kan je overal, maar in dit hotel kan je ook ontbijten op het hoge dakterras, waardoor je meteen een mooi uitzicht hebt over Bangkok.
 • Wat Arun bezichtigen: als je in Thailand bent, is het zeker aan te raden om een Wat (tempel) te bekijken. Dit kan prima met een dreumes want hier is genoeg ruimte om rond te lopen. In de tempel zelf doe ik haar in de draagzak, wel zo netjes.
 • Massages: door heel Thailand kan je massages krijgen! Wij hebben afgesproken zeker op elke bestemming er 1 te laten doen. Backpacken is hard werken dus dat mag beloont worden!
 • Fietstocht: hoe leuk is het om Bangkok via de fiets te verkennen. Bij de Nederlandse organisatie Co van Kessel kan je mooie en goede tochten maken. Ook word hier rekening gehouden met kinderen en een fietsstoeltje.

Milou hangmat

AYYUTTHAYA
Met een mooie ouderwetse trein reizen we van Bangkok naar Ayyutthaya. Helaas blijven we maar 1 dag hier. Maar oh wat is het hier mooi en rustig!

 • Wat Phra Ram en Wat Phra Mahathat: Ayyutthaya staat bekend om de schitterende tempels en paleizen tussen 3 rivieren.

KANCHANABURI
Door middel van 2 bussen reizen we naar Kanchanaburi, ook een plek waar ik opnieuw naar toe wil.

 • Bridge over the river Khwae Yai: dit is een populaire bezienswaardigheid, maar wel eentje die je niet mag missen. Je kan hier alles rustig lopend bekijken.
 • Nationaal Park Erawan: als ik ergens van houd zijn het wel wandelgebieden. In dit park ligt een (2km) prachtige route langs de waterval. Hoe hoger je komt, hoe verder je je waant in een regenwoud.

We nemen we de nachttrein naar Chang Mai. Je kan hier kiezen om dit zittend te doen of met slaapplek. Wij kiezen ervoor om dit met slaapplek te doen, zodat ons meisje gewoon kan slapen. De nachttrein slaapplekken zijn zeer netjes. Rond 20.00 komt er een mannetje alles ombouwen en met schone lakens maakt hij je bedje op. Als dat geen vakantiegevoel is 🙂

In Chang Mai huren we denk ik zelf een auto zodat we makkelijk overal naar toe kunnen.

CHANG MAI
Changmai is de op een na belangrijkste stad en 4 jaar geleden vond ik dit ook echt onwijs leuk!

 • Stad bezichtigen: met prachtige wat’s, avondbazaar (waar je de leukste spulletjes kan kopen), warorotmarkt|
 • Doi Saket: ook dit is een populaire attractie maar mag je niet missen. Met een soort autobusje word je naar deze uitkijkplek gebracht. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het dal en Chang Mai.
 • Longnecks: we doen ook een tripje naar de Longnecks. Dit volk woont nog in de bergen en draagt iets heel bijzonders om de nek! Toen ik er 4 jaar geleden was waren er ook pasgeboren babytjes en kreeg ik er zo hoppa eentje in mijn armen geworpen, zo bijzonder!

We nemen een binnenlandse vlucht (van tevoren geboekt, want veel goedkoper) naar Surat Thani en nemen dan de boot naar het eerste eiland Ko Samui. Hier hebben we een heerlijk huisje en zwembad en gaan we lekker een week genieten.

 • Namuangwaterval: ik ben gek op watervallen en vind het zoiets prachtigs, dus ook deze slaan wij niet over. Even iets anders dan het strand!

Ook gaan we nog naar het eiland Ko Phagnan. Dit is vooral een jongereneiland, maar in september zijn er geen fullmoon party’s dus is het lekker rustig! Hier gaan we denk ik ook een auto huren om lekker het eiland te verkennen. We verblijven ook hier een week.

 • Ko Ma: een heerlijk standje met een aanhangend eilandje. Dit geeft echt het beach gevoel!

Sea love Bungalows: i.v.m. dat ik een zwembad wil, slapen we in een ander bungalow park maar een bezoekje aan mijn slaapplaats van 4 jaar geleden kan ik zeker niet overslaan! Dit word gerund door een Pools meisje van onze leeftijd en heeft er echt zoiets leuks van gemaakt! Ook het eten is geweldig, dus dat word zeker even een bezoekje!

Ja en hoe kom je dan weer terug naar Bangkok. Na wat zoeken vond ik een supergaaf idee, namelijk met een grote catamaran! De reis duurt natuurlijk wel even wat langer dan een binnenlandse vlucht, maar kost ook minder centjes en ik hou van varen! Dit hebben we ook van te voren geboekt!

Ik hoop dat ik jullie alvast een beetje mee heb kunnen nemen in ons avontuur en vooral dat ik jullie geïnspireerd hebt!

Tot gauw!
Liefs Milou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s