ING geeft 1 maand betaald vaderschapsverlof

Wettelijk gezien krijgen vaders in Nederland twee dagen betaald verlof nadat zij vader zijn geworden. Zeg nou zelf, dat is toch echt helemaal niets. ING pakt het gelukkig veel beter aan! ING geeft vanaf 2018 een maand betaald vaderschapsverlof en is daarmee een grote uitzondering op de rest van de bedrijven in Nederland.

Dit verlof is ook geldig voor niet-biologische moeders, in het geval van een lesbisch stel. Niet-biologische vaders moeten nog steeds aanspraak maken op adoptieverlof, maar krijgen ook daarmee gegarandeerd 4 weken betaald verlof.

Één maand vaderschapsverlof niet genoeg?
Is één maand vaderschapsverlof niet genoeg? Dan kun je zelfs nog 3 maanden onbetaald verlof opnemen. Deze regeling in opgenomen in de nieuwe CAO waar alle 14.000 medewerkers van kunnen profiteren.

Scholingsgeld en vrijwilligerswerk
ING komt met nog meer voordelen voor zijn werknemers. Zo is er in de nieuwe CAO ook een scholingsbudget opgenomen voor iedere werknemer en kunnen werknemers een “diversiteitesdag” opnemen. Dit is een dag die ingezet kan worden op bijvoorbeeld Suikerfeest of op 5 mei. Ben je 60 jaar of ouder, dan mag je 1 dag per week vrijwilligerswerk doen in de tijd van je baas. Ook krijgen alle werknemers 1,7% loonsverhoging.

Wat vinden jullie?
Edwin nam na de geboorte van Femke en Tessa gelukkig enkele weken vrij, zodat we met elkaar aan de nieuwe gezinssituatie konden wennen, maar natuurlijk ook konden genieten van deze bijzondere tijd. Wat genoot ik enorm van deze tijd. Ik vond het dan ook jammer toen Edwin al vrij snel weer aan het werk moest.

Lodewijk Asscher (PvdA) pleit gelukkig ook voor meerdere dagen ouderschapsverlof, maar heeft het er tot nu toe niet door kunnen krijgen bij een aantal andere partijen. Gelukkig speelt dit onderwerp ook binnen de Europese Commissie, dus hopelijk komt er ooit een voorstel waar alle vaders (binnen Europa) van kunnen profiteren.

Ik ben heel benieuwd hoe dit onderwerp bij jullie leeft. Zouden jullie het fijn vinden als de vader langere tijd thuis is na de geboorte en hoe lang dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s