Tips bij luieruitslag en kapotte billetjes

Ach, wat had ik te doen met Femke. De laatste keer dat ze ziek was had ze enorme luieruitslag. Als er nog van uitslag te spreken valt. Haar billetjes waren helemaal stuk door de vele (zure) poepluiers. Oke mama’s, misschien iets te veel van het goede, maar ik weet bijna zeker dat jullie dit ook mee hebben gemaakt. Gelukkig is dit hier hoge uitzondering, maar door de hand en mond ziekte die ze had konden we hier niets aan doen.

Het was zo naar, ik kon de pijn voelen als ik er naar keek en had zo met haar te doen. ‘S nachts, na de zoveelste verschoning, zocht ik naar tips. Nadat ik een aantal keer de tip van maïzena voorbij zag komen had ik me voorgenomen dat gelijk de volgende ochtend te halen. Dat was niet het enige wat wij gedaan hebben en het leek me goed de tips voor jullie op een rijtje te zetten.

Luieruitslag, volg de volgende tips 

  1. Billetjes schoonmaken met billendoekjes is pijnlijk bij schrale billen. Onderweg kan het natuurlijk niet anders, maar ben je thuis, zet je kindje dan onder de douche of in bad.
  2. Föhn de billetjes droog, in plaats van droog te deppen met een handdoek of hydrofiele doek.
  3. Leg een luiertje onder de billen en strooi maïzena op de billetjes, maar ook in de luier. Maïzena zal het vocht opnemen waardoor het niet of minder in de huid bijt.
  4. Houdt je kindje extra goed in de gaten en verschoon het liefst direct wanneer ze een vieze luier hebben.
  5. Blijf dit herhalen tot de billetjes weer dicht zijn en smeer ze vervolgens dik in met sudocrem of iets vergelijkbaars.

Met deze tips waren wij met 1,5 dag weer van de kapotte billetjes af. Heb jij nog een gouden tip? Deel hem dan hieronder, zodat we elkaar kunnen helpen.

Tips bij Luieruitslag en kapotte billen

Een Reactie op “Tips bij luieruitslag en kapotte billetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s