Backpacken door Thailand met je dreumes | voorbereiding

Backpacken door Thailand met je dreumes – de voorbereidingen | Door Milou

Ineens zijn er niet nog 9 maanden, maar nog maar 2,5 maand te gaan!

Hoe dichterbij de reis komt, hoe meer het gaat kriebelen. Maar, de afgelopen weken ondervond ik ook voor het eerst wat angsten. Dat is dus ook meteen het verschil als je op reis gaat met een kind. Je hebt over jezelf wel de controle, maar een dreumes is wel even andere koek! Ze rent van hot naar her en vindt het prachtig om niet te luisteren. De angsten zijn dat ik haar bijvoorbeeld kwijt raak. Gelukkig kan ik er ook wel nuchter naar kijken en denk ik vooral positief over alles.

Oefenen met een looptuigje
Langzaam komen de voorbereidingen in gang. Sinds een paar weken oefenen we met een looptuigje. Van mij mag ze in Thailand best los rondlopen, maar op straat zal dit alleen met een tuigje mogen. In het begin moest ze er wel aan wennen, maar nu langzaam aan went ze eraan. Waarom doen we dit? Omdat ik niet wil riskeren dat als ik 1 seconde even naast haar kijk dat ze dan de benen neemt.

Dit zal ook alleen voorkomen op momenten dat we de buggy of Tula niet kunnen gebruiken en het te druk is om haar los te laten.

Ook zijn we weer meer de Tula gaan gebruiken. Omdat we hier in Nederland toch eerder de buggy pakken, dragen we niet meer elke week. Gelukkig vindt ze het zowel voor als achter geweldig.

Vaccinaties
Ook de vaccinaties staan gepland. Ik heb hele lijsten moeten invullen bij de GGD. Ik weet nog niet precies welke wij allemaal moeten hebben. Dit omdat ik al meerdere vaccinaties heb gehad, mijn partner niet de rijksvaccinaties heeft gehad en dochterlief nog bezig is. Later zal ik hier meer over vertellen.

Verder zijn wij eruit hoe de reis eruit gaat zien. De eerste hotels zijn ook geboekt. Toch wel lekker als we aankomen in Bangkok dat we iets hebben en aangezien het op de eilanden soms druk kan zijn hebben we die ook al vaststaan.

Inkopen doen!
Ook ben ik begonnen met het verzamelen van spullen. Ik heb zwemluiers in de actie gekocht en ook zakjes fruit en groente. We bieden het haar daar natuurlijk aan maar mocht ze een paar dagen niks willen dan hebben we in ieder geval iets bij ons waarvan we weten dat ze het lekker vindt. Daarnaast is ze gelukkig gek op smoothies, dus dat plan kunnen we ook altijd nog inzetten. Verder is ook al het zonnebrand gekocht. In Thailand ziet hier heel vaak whitning in en dat willen we natuurlijk niet.

In de volgende blog zal ik onze reisroute laten zien!

Tot gauw!

Liefs Miloumilou-thailand

Een Reactie op “Backpacken door Thailand met je dreumes | voorbereiding

  1. Pingback: Backpacken met een dreumes – hotel tips Thailand·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s