Tweede zwangerschap was ongepland 

Jullie lezen het goed. De zwangerschap van Tessa kwam ruim een jaar geleden als een verrassing voor ons. Dat de zwangerschap ongepland was maakt hem zeker niet ongewenst. Wij hadden altijd de wens voor een tweede kindje. De zwangerschap van Femke was na een traject in het ziekenhuis een groot cadeau. De wens voor een tweede kindje was er dus altijd, maar of dat ook zou lukken was de vraag. Wat een grote verrassing was het toen ook toen bleek dat ik in verwachting was!

Nog niet echt ongesteld geweest
Femke heeft de eerste 9 maanden borstvoeding gekregen, waardoor mijn cyclus nog altijd uit was gebleven. Ik had soms wel wat bloedverlies, maar niet zo erg dat ik echt ongesteld was (oke, TMI) dacht ik! Ik weet natuurlijk ook dat borstvoeding geen anticonceptie is, maar ik had wel gedacht dat er eerst een soort van cyclus moest zijn en dat ik daar mogelijk weer voor naar het ziekenhuis moest.

Misselijk en moe
Wat voelde ik me misselijk en moe. Ik kon het nog niet goed thuis brengen en ik dacht dat het te maken had met de reorganisatie op mijn werk. De kans dat ik mijn baan ging verliezen was groot. Het gebeurde ook, mijn baan kwam te vervallen, maar gelukkig kreeg ik een andere functie aangeboden binnen het bedrijf. Mijn zorgen waren destijds dus niet voor niets. De misselijkheid ook niet, maar die kwam niet van de zorgen.

Granaatappelpitjes
Toen we op Texel waren voor onze eerste vakantie waren met zijn drietjes had ik enorme trek in granaatappelpitjes, iets dat ik ook veel at tijdens de zwangerschap van Femke. Er begon een belletje te rinkelen. Zou het dan echt? Zou mijn lichaam het toch zelf kunnen, zonder een medisch traject in te hoeven gaan?

Toch maar een test halen
Ja hoor, dan toch maar even een test halen. Het was al tegen sluitingstijd. De drogist was al dicht, maar ik wist dat ze ze bij Action ook hadden. Edwin vroeg zich nog af of het wel betrouwbaar was, twee tests voor €3,- (tippie!) Oké, eenmaal aangekomen bij het huisje moest ik me echt inhouden niet direct te testen. Het was al tegen etenstijd en ja ’s ochtends testen is nou eenmaal betrouwbaarder.

De volgende ochtend
De volgende ochtend werd ik al vroeg wakker, tegen een uur of vijf. Mooi, dacht ik! Dan maar gelijk naar de wc voor een plasje, zodat ik de test kan doen. Toen ik de test weg wilde leggen om vervolgens 5 minuten te wachten op de uitslag kon ik mijn ogen niet geloven. Er verschenen twee streepjes op de test. ZWANGER! Was het dan echt waar? Krijgt Femke er echt een broertje of zusje bij?! Ik was gelijk ontzettend, maar ook verrast dat het echt zo was. Ik maakte Edwin wakker om het nieuws te vertellen.

Bellen met de verloskundige
Ik besloot later die ochtend de verloskundige te bellen voor een afspraak. Leuk, de assistente kende me nog. Femke was ook pas 9 maanden dus zo gek was dat niet. Toen ze vroeg hoe ver ik was wist ik even geen antwoord te geven. Ik had niet of nauwelijks een menstruatie gehad, dus hoe moest ik het weten? Ik kon de volgende dag al langs komen, maar dat ging niet omdat we op Texel zaten. We konden dus alleen nog maar genieten van het mooie nieuws en moesten nog een aantal dagen wachten voor het zover was.

De echo
Eenmaal thuis hadden we de afspraak bij de verloskundige staan. Wat een spannend moment. Hoe ver zouden we zijn? Toen de echo gemaakt werd zag alles er goed uit. We kregen het mooie nieuws te horen dat ik 6 weken zwanger was!

Ik nam uiteraard ook een video op waarin ik mijn zwangerschapsaankondiging doe en het verhaal vertel. Benieuwd, kijk dan mee!

Een Reactie op “Tweede zwangerschap was ongepland 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s