Hoe raak ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt?

Oke, vandaag ga ik met de billen bloot. Naja, niet letterlijk dan, maar ik neem jullie mee in mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s en hoe ik deze kwijt raak.

Top zwaar!
Jeetje, wat schrok ik me naar toen de weegschaal rond 37 weken zwanger de 100 kilo aantikte. 100 echte kilo’s! Nog nooit in mijn leven was ik zo zwaar. Maar dat was nog niet alles, want vlak voor mijn bevalling woog ik – schrik niet- 102 kilo! Top zwaar voor mijn doen! Ik heb er echt een traan om gelaten. Of dat nou door de hormonen kwam of niet, ik vind dat gewicht verschrikkelijk.

Dag na de bevalling
En ja hoor, de dag na mijn bevalling stond ik dan ook echt op de weegschaal. Ik wilde weten wat de schade was. Het was best teleurstellend, want al met al was er maar 7 kilo af en woog ik 95 kilo, schoon aan de haak. Natuurlijk ben ik heel dankbaar dat mijn lichaam ons kindje heeft gedragen en ben ik er trots op dat alles zo goed is gegaan, maar mijn gewicht zat me echt in de weg.

img_1419

Een week na de bevalling

Beperkt in wat ik mag eten
Ik mag vanwege mijn glutenintollerantie al een hele hoop dingen niet. Geen beschuit met muisjes voor mij of andere lekkere koeken of gebak. Daarnaast ben ik vanwege de borstvoeding en allergieën binnen ons gezin ook gestopt met koemelk, soya en ei. Dat houdt in dat ik dus heel beperkt ben in wat ik nu mag eten. Aan de ene kant maar goed ook, want dat helpt me om de kilo’s toch kwijt te raken.

Voor de zwangerschap
Dit is dus hoe ik er uit zag voor mijn zwangerschap. Ik schommelde meestal tussen de 75-78 kilo. Ik voel me hier ook goed bij en met een lengte van 1,76 ook een gezond bmi. Op mijn aller best voel ik me rond de 72 kilo, wat dan ook mijn streven is op lange termijn.

De stand nu – 3 maanden na mijn bevalling
Zondag 9 april is onze Tessa al 3 maandjes oud. Wat vliegen de weken voorbij. Helaas gaan die kilo’s niet zo snel als de tijd, maar ik mag niet klagen. Ik weeg op dit moment 83 kilo, 12 kilo minder dan de dag na mijn bevalling. Toch bijna een kilo per week kwijt, wat natuurlijk niet slecht is. Zeker omdat ik niet op een dieet ben, maar gewoon gezond eet. Ik pas al weer veel van mijn oude kleren, daar ben ik echt enorm blij mee. Het voelt goed om alle zwangerschapskleding niet meer nodig te hebben.

Bewegen en gezond eten
Ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Dus iedere dag voldoende groenten en fruit. Ik neem dagelijks een stukje pure chocolade (85%) en zorg dat ik voldoende goede vetten eet zoals zalm, avocado, noten en zaden. Ik drink alleen water en thee, dus geen frisdrank of sapjes. Heel af en toe wil ik nog wel eens een kop koffie nemen, maar omdat ik geen cappuccino mag vanwege de melk en zwarte koffie niet erg lekker vind, kan ik het prima laten. Koolhydraten probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Ik eet geen brood en aardappels, rijst en pasta zeer beperkt.

Daarnaast zorg ik er voor dat ik iedere dag beweeg. De ene dag is dit iets meer dan de andere dag, maar ik vind het heerlijk om met goed weer een lekkere wandeling te maken met de meisjes.

Hoe was dat bij jullie?
Zijn jullie veel aangekomen tijdens de zwangerschap of misschien bijna niets? Waren jullie de kilo’s snel kwijt of was dit voor jullie helemaal niet belangrijk? Ik been heel benieuwd, laat je hieronder je berichtje achter?

 

10 Reacties op “Hoe raak ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt?

 1. Ik kwam twee keer 20kg aan bij mijn zwangerschappen. Na de eerste zwangerschap was ik alles na 6 maanden weer kwijt zonder veel moeite. Maar bij de tweede zwangerschap bleven de kilo’s eraan. Mijn jongste kindje is nu 1,5j en eindelijk heb ik de moed gevonden om aan de kilo’s te werken. En met succes: dankzij weight watchers staat de teller nu op -10kg. Gun je lichaam een beetje tijd, het heeft 2 kindjes gedragen en heeft dus fantastisch werk gedaan. Mijn kindjes schelen maar 20 maanden dus ik was vrij snel terug zwanger. Ik merk dat mijn lichaam nu eindelijk terug op zijn plooien is. Ik wens je heel veel succes toe!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben ongeveer 23 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap. Ik was dat gewicht al vrij snel kwijt en zit al een paar weken op mijn ” start” gewicht. Ik wil nog veel kilo’s afvallen maar het is best lastig. Ik geef bv en dan kan en mag je niet lijnen en om eerlijk te zijn vind ik het lastig om gezond en gevarieerd te eten. Ik probeer elke dah naar buiten te gaan met Stijn, ook al is het maar een rondje naar de supermarkt. Als wij meer een ritme hebben ( zeker in de avond ) wil ik gaan zwemmen.

  Succes met het afvallen !

  Liked by 1 persoon

 3. Wat fijn dat je een dalende lijn te pakken hebt!!! Ik ben ook 20 kilo aangekomen (de eerste 20 weken 12 kilo tot 40 weken 4 kilo en in de laatste 1,5 week 6 kilo vocht) de dag na de bevalling op de weegschaal gestaan en toen moest ik er nog 12 kilo kwijt… en nu 10 maanden na mijn bevalling moet ik die nog steeds kwijt…. erg frustrerend! Gooi het er maar op dat deze 12 kilos mijn “stoppen met roken kilo’s “zijn. Als ik straks helemaal gestopt ben met bv dan ga ik de strijd wel weer aan

  Like

 4. Ik ben 13 kg aangekomen. Aan het eind wook ik 99 kg! Godzijdank geen 100! Een week na m’n bevalling 92 kg. Daarna niet meer op de weegschaal gestaan.. Heel slecht! Tot op een dag.. 107 kg! Niet normaal ik had me helemaal laten gaan. Ik ben nu 14 weken bezig en weeg nu 83. Ik wil doorgaan tot de 70 :). We kunnen dit!!

  Liked by 1 persoon

 5. Wat ben je goed bezig! Ik ben ongeveer 13 kilo aangekomen. Ik heb tijdens de zwangerschap wel echt erop gelet dat ik niet te veel lekkere dingen at! De laatste 2 kilo’s zitten er nu nog… de rest heb ik niks voor gedaan.. veel te lui voor. oeps! succes met de kiloootjes die je nog moet, het gaat je vast lukken!

  Like

 6. Ik ben bij mijn beide zwangerschappen exact 20 kilo bijgekomen en bij de eerste was die 20 kilo er op een maand af, zonder moeite, echt gebeurd, niet overdreven. De jongste is nu 20 maand en met veel moeite is er maar 15 kg afgegaan. Die laatste 5 lukt maar niet… En ik ben eigenlijk gestopt met me er zorgen om te maken.
  PS: Ben je zeker dat jouw weegschaal goed werkt? Want jij lijkt een pak minder te wegen hoor…!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s