Mommy Tag - video

Via Kim van Alboe.nl zag ik de Mommy Tag. Het leek me leuk om deze over te nemen en deze met jullie te delen. Op YouTube zie je mijn extra video met alle antwoorden, maar hieronder heb ik ze ook voor jullie uitgewerkt.

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende moeder. Gelukkig had ik wel de mogelijkheid om met de komst van Femke parttime te gaan werken. Nu Tessa er bij is zou ik ook niet meer dan 3 dagen willen werken. Het is heerlijk om ook tijd met mijn meisjes door te brengen. Naast mijn blog werk ik als Managementassistente binnen een groot internationaal bedrijf. Ik vind de verhouding tussen werken en thuis zijn ook heel goed. Ik wil graag aan mijn kinderen laten zien dat het goed is om te werken en je zo te blijven ontwikkelen, maar ik wil ook graag tijd met hen door kunnen brengen. De balans is voor mij zo precies goed.

Zou je het anders willen?
Wanneer de kinderen straks naar school gaan zou ik het het liefst wel anders willen. Ik hoop dat ik van mijn passie (MoedersNatuurlijk) echt mijn baan kan maken, zodat ik rondom de kinderen kan werken. Ik zou het vervelend vinden als ik ze naar een voor- en naschoolse opvang moet brengen.

Slaapt je kind altijd in zijn/haar eigen bedje of wiegje?
Ja en nee. Femke slaapt altijd in haar eigen bedje of in het bedje bij oma wanneer we daar zijn. Tessa is nog zo klein, die slaapt eigenlijk overal. Dat is de ene keer in haar bedje (co-sleeper), de andere keer in de reiswieg/kinderwagen, maar soms ook in de box of lekker in de draagdoek.

De beste aankoop voor je kindje?
Dat zijn er drie. De Stokke kinderstoel, de co-sleeper en de draagdoek. Wat zou ik zonder moeten….Jullie zien in de video al hoe heerlijk Tessa bij ons aan tafel kan zitten. Ideaal dat ze dus vanaf kleins af aan al gewend zijn om mee te doen aan tafel. De co-sleeper is zo fijn omdat ze ’s nachts altijd dichtbij me is en dit heel gemakkelijk is met de borstvoeding. De draagdoek is ideaal, zeker wanneer ze wat jengelig zijn en je toch even je handen vrij wilt hebben. Ik schreef over beide een blog met alle voordelen op een rijtje.

Hoeveel kinderen wens je?
2, wij zijn dus compleet! Ik ben echt dol gelukkig met onze twee meiden en ik kan bijna met zekerheid zeggen dat we het hier bij zullen laten.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Poe, eigenlijk waren we daar bij Femke pas net mee begonnen en toen werd Tessa geboren. Gelukkig heb ik hele lieve ouders die graag oppassen. Zodra Tessa straks iets groter is en niet meer zo afhankelijk is van mij (borstvoeding), hoop ik toch wel 1 keer per maand of per 2 maanden gezellig een avondje weg te kunnen met Edwin. Mocht dit niet lukken dan denk ik dat we vrij nemen als de meisjes naar het kinderdagverblijf zijn, zodat we dan een dag voor ons samen hebben.

Favoriete bezigheid met je kindje?
Knutselen. Hoewel Femke nog klein is (19 maanden) vind ik het leuk om samen met haar te knutselen. Naja, stickers plakken, met de klei spelen of lekker kleuren. Tessa is nog zo klein dat ik nu nog volop geniet van alle kroelmomentjes.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ja, een voedingskussen. Ik gebruik het echt nooit.

Het favoriete eten van je kindje?
Prakjes. Fem is dol op Hollandse pot. Spinazie, boerenkool of bietjes vindt ze echt heerlijk. Tessa is pas twee maanden en krijgt alleen nog maar borstvoeding.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Edwin heeft nu een grotere auto, maar ik red het nog net met mijn Aygo. Gelukkig is het wel een 5 deurs en past alles er in.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor de zwangerschap?
Oh, gevoelige vraag 😉 Zwaarder, helaas! Maar ik hoop toch snel weer op mijn oude gewicht te zitten.

Wat is je droom vakantie met kids?
We gaan binnenkort naar het Hof van Saksen, dat ziet er erg mooi uit. Maar voor de zomervakantie zou ik het liefst een mooi huisje in Italië uitzoeken. Edwin en ik zijn beide dol op Italië.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Alles! De verantwoording die je als moeder hebt, maar ook de tijd voor jezelf. Uh, welke tijd! Alleen naar de wc gaan is soms al een uitdaging. Maar ook het weggaan van huis wanneer je maar wilt. Natuurlijk kan dat ook nu we de meisjes hebben, maar we zijn wel aan hun slaaptijden geboden.

Mijn hart smelt als ik ……….
Mijn kinderen aan het lachen zie. En als Femke naar Tessa gaat om haar kusjes te geven. Zo lief! Oh ja, en natuurlijk als ik Edwin met de meisjes zie..de trots die dan van zijn gezicht afstraalt is zoiets bijzonders.

Waar shop jij de leukste kinderkleding?
Ik shop voor Femke graag kleertjes van Ikks, maar vind de H&M, Hema en Lief ook altijd erg leuk. Voor Tessa shop ik het liefst kleertjes van Petit Bateau of Mayoral.

Wil je de Mommy Tag overnemen voor jouw blog of vlog?Laat het me eventjes weten! Vind je het leuk om de vragen te beantwoorden, laat dan hieronder een reactie achter.

Een Reactie op “Mommy Tag - video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s