Tips bij het maken van een geboortekaartje

9 maanden lang kijk je uit naar de geboorte van jullie zoon of dochter! Een prachtig moment (zeg maar gerust het mooiste moment!) in jullie leven. Dit wil je natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijd om een geboortekaartje te ontwerpen.

Maar waar begin je en waar moet je op letten bij het kiezen van een kaartje? Wil je een foto op de kaart, wil je het kaartje zelf ontwerpen, kies je liever een klassiek kaartje of zoek je een standaard ontwerp op uit een boek bij de drukker?

Tips die kunnen helpen bij het kiezen of maken van het geboortekaartje
Het is belangrijk om de tijd te nemen. Wacht dus niet tot je hoog zwanger bent, maar begin zo rond de helft van je zwangerschap eens rond te kijken. Zo hoef je geen overhaaste beslissingen te maken en heb je alle tijd om goed te kijken wat jullie mooi vinden.

Bezoek een drukker of ga aan de slag op internet
Het lijkt misschien ouderwets, maar bij de drukker kun je nog steeds boeken halen vol kaartjes in allerlei stijlen en voor ieder budget. Neem de boeken mee naar huis om op je gemak door te bladeren. Wij bestelde het geboortekaartje van Femke en Tessa via het internet en maakte een kaartje volledig naar onze wens.

Op internet is het assortiment vaan nog groter dan bij de drukker én een groot voordeel is dat je online vaak het kaartje zonder meer kosten naar eigen wens kunt aanpassen. Je kunt op je gemak het lettertype en de kleuren uitkiezen die jij mooi vindt.

Geboortekaartje Tessa voorkant.jpg

Geboortekaartje Tessa

Stijl van het geboortekaartje
Het kiezen is echt nog niet zo makkelijk. Er zijn namelijk zoveel verschillende stijlen. Wat vinden jullie mooi? Een kaartje met een foto van jullie newborn of juist een heel klassiek kaartje met niet al te veel poespas of gaan jullie voor een leuk modern kaartje? Als jullie al meer kinderen hebben is het wel zo mooi om dezelfde stijl van de geboortekaartjes aan te houden. Naast de stijl heb je natuurlijk ook nog de keus uit een vierkant of rechthoekig kaartje, een dubbele of een enkele kaart en ga zo maar door. Je ziet tegenwoordig veel enkele kaartjes, maar deze kun je niet makkelijk neerzetten of ophangen, dat vind ik persoonlijk een groot minpunt.

Tekst op het geboortekaartje
Jullie zullen de eerste niet zijn die iets vergeten te vermelden in het geboortekaartje. Wat niet mag ontbreken is natuurlijk de geboortedatum, het tijdstip, het gewicht, de lengte, maar ook jullie namen met het adres en telefoonnummers en eventueel de tijd dat jullie rusten. Je kunt de kaart verder aanvullen met een persoonlijk gedichtje of tekst.

Bestel een proefdruk
Yes, kaartje klaar? Niets is zo leuk om hem voor het eerst in je handen te hebben. Bestel dus een proefdruk, zodat je het kaartje alvast kan bekijken en je kunt zien of het volledig naar jullie wens is. Als je het ontwerp opslaat hoef je zodra jullie kindje geboren is alleen nog maar de datum, het gewicht en de lengte in te vullen.

Bestel de enveloppen vooraf
Gouden tip! Bestel enkele weken voor de uitgerekende datum alvast de enveloppen. Zo kun je ze alvast adresseren en voorzien van een postzegel. Is jullie kindje eenmaal geboren kunnen ze dus zo snel mogelijk verzonden worden.

Oeps, iemand vergeten? Bestel extra!
Zal je net zien dat je toch nog iemand bent vergeten. Oeps! Bestel daarom een aantal extra kaartjes, zodat je nooit iemand teleur hoeft te stellen. Bij ons hadden een aantal mensen het kaartje niet ontvangen, gelukkig hadden we er voldoende om ze nog een kaartje na te sturen. Vergeet ook niet dat je misschien wel een extra kaartje op de babykamer wilt zetten of in het plakboek wilt plakken.

Zo, dat waren mijn tips! Hebben jullie nog andere dingen die je absoluut mee zou willen nemen bij het maken van een geboortekaartje, laat dan hieronder een berichtje achter. 

2 Reacties op “Tips bij het maken van een geboortekaartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s