Backpacken door Thailand met je dreumes

De komende maanden gaat Milou  jullie meenemen in de voorbereidingen voor hun reis naar Thailand.

Met onze dreumes backpacken door Thailand… waarom?

Zoals sommige misschien wel weten waren mijn man en ik 9 maanden samen toen wij er ineens achterkwamen dat ik zwanger was. We woonden net 1 maand samen en waren alleen nog maar een midweekje naar Berlijn geweest. Een “echte” grote vakantie hadden wij samen nog nooit gedaan.

Onze eerste vakantie samen was ook meteen de laatste, voor de komende 25 jaar 😉

Vanwege mijn zwangerschap gingen wij kamperen. In een tentje… juist ja.. precies wat je nu denkt.. dat doe ik dus nooit meer met een dikke buik!

Mijn man is nog nooit buiten Europa geweest maar houdt wel van lange en avontuurlijke vakanties. Zelf ben ik al 2 keer naar Azië geweest en vind dit in een woord: GEWELDIG! De natuur, de mensen, de cultuur, ik vind het allemaal zo mooi!

Backpacken
Backpacken is wel iets wat je moet liggen. Het is soms best hard werken en zoeken. Gelukkig zowel voor mij als voor mijn man op ons lijf geschreven. Een all-in hotel is niks voor ons en worden wij niet gelukkig van.

Toen wij elkaar leerde kennen had ik net een reis geboekt naar Indonesië. Ik ging in mijn eentje backpacken. Mijn man had mee kunnen gaan maar hij wilde graag dat ik dit alleen ging doen, want alleen reizen door Indonesië stond hoog op mijn bucketlist. Ik miste hem die 3 weken enorm en kwam op plekken wat ik graag met hem samen had willen zien. Toen ik terugkwam uit Indonesië zei ik ook al gauw dat ik volgend jaar met hem naar Azië wilde, naar Thailand! De planning was al gemaakt!

Onze plannen gingen niet door
En toen raakte ik zwanger. Thailand is een prachtig land en een makkelijk land voor een eerste backpack reis. Maar zwanger erheen zag ik niet zitten. Zeker omdat ik HG had en continue moest spugen. Het vliegen, het reizen door Thailand, daar had ik echt niet genoeg energie voor.

Dus gingen de plannen niet door.milou-thailand

Ik wist dat ik weer terug zou gaan naar Thailand
In 2013 heb ik een maand lang gereisd door Thailand. Met veel tranen ging ik weer terug naar Nederland. Maar ook met een lach, omdat ik wist dat ik snel weer terug zou gaan. Helaas liep dat elke keer weer anders. Dus toen onze vakantie in Spanje met baby goed verliep, was de keus al heel gauw gemaakt: wij gaan volgend jaar naar Thailand!

Er zijn mensen die onze keuze niet begrijpen en zelfs onverantwoordelijk vinden. Dat mogen ze vinden.

In december 2016 was het eindelijk zover! We boekte een vliegticket en een hotel in Bangkok.

Er zijn mensen die onze keuze niet begrijpen en zelfs onverantwoordelijk vinden. Dat mogen ze vinden. Vaak zijn deze mensen nog nooit in Azië, Thailand geweest. Natuurlijk zijn er gevaren, maar waar niet? Parijs, Brussel, zoveel gevaar en zo dichtbij. Thailand is een relatief rustig land. Door de jaren heen gaan er steeds meer mensen naar toe waardoor het comfort omhoog gaat. Er zijn ook gewoon 5 sterren hotels, supermarkten, shopping malls, waar alles aanwezig is. Dus comfort is er genoeg! Tegen ziektes worden we ingeënt. En ja een buikgriepje kan je hier in Nederland ook oplopen. Mocht er iets zijn dan zijn er daar ook goede en gespecialiseerde ziekenhuizen.

Onze droom waarmaken
Wij willen graag onze droom waarmaken en nu het kan, waarom niet? Omdat er een klein kindje bij is?! Wij hebben geleerd dat als je zelf vrij flexibel bent, van avontuur en reizen houdt en 50/50 doet met wat jij leuk vindt en wat voor het kind goed is, dat je dan een heerlijke vakantie kunt hebben.

Wij willen onze dochter heel graag meegeven wat voor moois de wereld nog meer heeft dan alleen Nederland of Europa. Dat er andere culturen zijn en dat reizen je leven en kennis vergroot.

Aangezien ik ervaring heb met backpacken, ik zelf in Thailand ben geweest en Thailand een prima land is om mee te beginnen speelt natuurlijk ook een rol. Maar ik denk zolang je er zelf 100% achter staat gaat jouw zo’n reis ook 100% lukken! En ach, 98% is toch ook al mooi 🙂

milou-op-reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s