Wanneer komt ze nou?

Oh, wat ben ik het zat! Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar die laatste loodjes zijn echt het aller zwaarst. 

39 weken en 4 dagen

Vandaag, zaterdag 7 januari, ben ik 39 weken en 4 dagen zwanger van ons tweede meisje. Ik had gedacht (of gewoon heel erg gehoopt) haar nu al in m’n armen te hebben. Natuurlijk is dat nergens op gebaseerd, hoewel, ik loop al weken met voor weeën. Bijna iedere avond en nacht denk ik “Zal het dan nu zover zijn?”, maar nee! Ons meisje zit kennelijk nog prima in mijn buik. 

Ongeduldig afwachten 

Ongeduldig wachten we dus af tot die voor weeën overgaan in echte weeën. De uitgerekende datum is nu wel heel dichtbij, dus echt lang kan het niet meer duren. Ik merk wel aan alles dat mijn lichaam zich voorbereid op de bevalling, maar wanneer het echt zover zal zijn..?

Uitkijken naar de bevalling

Soms kijken mensen me aan of ik wel helemaal goed wijs ben, maar ik kijk echt enorm uit naar de bevalling. Misschien speelt het mee dat de bevalling van Femke ook heel soepel verliep, maar ik vind het gewoon het meest bijzondere dat je mee kunt maken. Het moment dat je kindje eindelijk ter wereld komt en je het op je borst gelegd krijgt is onbeschrijfelijk. Het oer gevoel dat in je loskomt, waardoor je de bevalling aan kunt is geweldig. Echt, ik kijk er enorm naar uit! En dan ook de trots, die zowel Edwin als ik voelde op het moment dat Femke geboren werd. Zo bijzonder! 

Geen angst 

Ik heb dan ook totaal geen angst voor de bevalling. Tijdens zwangerschapsyoga leerde ik ook te vertrouwen op mijn lichaam. Als vrouw zijn we hiervoor gemaakt! Wij kunnen dit! En laat je niet bang maken met verhalen over “poe, dat zal een flinkert worden” of “oh, ze is wat aan de kleine kant” vertrouw er op dat je het kindje krijgt dat bij je past. Zorg dat je je goed voorbereid op de bevalling en laat alle negatieve gedachtes gaan, want echt waar, het is prachtig! 

Zie jij je bevalling wel angstig tegemoet? Mail me gerust, misschien kan ik je helpen gerust te stellen. Angst is iets dat we zelf creeëren! 

Femke wacht op haar kleine zusje

2 Reacties op “Wanneer komt ze nou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s