Bevallings verhaal Milou, deel 1

Goed bevallen deel 1, door Milou.

Bevallen? Van vele hoor je het is vreselijk maar ook hoor je dat je het zo vergeten bent. Raad eens… het is beide niet waar!

Vreselijk en pijnlijk is voor iedereen anders. Net als het geheugen. Als iets erg traumatisch is geweest vergeet je het minder snel dan dat je iets als prettig hebt ervaren.

Ik hoop niet dat het bij mij zo gaat
Toen ik zwanger was keek ik graag naar het programma One Born Every Minute. Een mooie serie dat goed laat zien hoe bevallen in Engeland eraan toe gaat. Laten zien ja! Je ziet de bevalling van iemand anders. Door het beeldscherm voelde ik niks hoor… Natuurlijk dacht ik bij bepaalde situaties wel “ik hoop niet dat het zo bij mij gaat” etc. Maar kijken is heel anders dan doen!

Elke bevalling is anders en elk mens is anders. Dus dat ik een goede (er bestaat trouwens niet een “goede” bevalling) bevalling hebt gehad wil niet zeggen dat het niet beter kan. Bovendien was deze bevalling mij goed bevallen 😉

Hoe zal het gaan?
Tijdens mijn zwangerschap heb ik wel meer dan 100 keer de bevalling gefantaseerd. Zal het zo gaan? Of misschien wel op die manier… Zal ik je eens wat vertellen.. Het gaat nooit zo als op televisie en al helemaal niet zoals je denkt…

Maandag
8.00 uur
Oh ik word vandaag eindelijk gestript!! Ik ben vandaag 39 weken en 4 dagen zwanger. Ik heb al sinds 4 weken elke dag voorweeën. Ik ben het zat! Ze moet er nu uit!! Gister zat ik nog huilend bij manlief op schoot “die laatste loodjes he”.. snik snik… “dat is helemaal waaaaaaaar”…

Ik ontbijt en zit al vroeg klaar. Laat die verloskundige maar komen! Ik ben klaar om te bevallen!!

10.30 uur – 3 cm ontsluiting!
De verloskundige is er eindelijk! Ik ga op bed liggen en de verloskundige checkt mijn ontsluiting. “Je hebt 3 centimeter” zegt ze. Ja dat heb ik al 4 weken!! Maar het is gelukkig genoeg om te strippen. Ik had geen idee wat dat strippen nou inhield. Maar het viel voor mij mee. Nu is het tijd om af te wachten.

12.30 uur – steken in mijn buik
Ineens voel ik steken in mijn buik. Beetje vergelijkbaar met erge menstruatiekrampen. Ik hield de weeën bij met een timer. Een echt ritme had het niet, maar ja straks is het toch wat. Ik weet niet hoe bevallen voelt hoor?! Dus met die gedachte belde ik mijn verloskundige. Ze zou eind van de middag langskomen.

15.00 uur
Ik heb nog steeds die krampen, het wordt niet minder of erger. Pffff straks gaat dit nog heel lang duren. Zou de verloskundige mij wel serieus nemen?! Voor de afleiding kijk ik wat televisie.

16.00 uur – 4 cm ontsluiting
De verloskundige belt aan! Ik ben zo blij als een kind!! Helaas zit ik nog steeds op de 4 cm. Hmmmm… dat voelt toch als een enorme teleurstelling.

18.00 uur – er komt ritme in!
Manlief is thuis en alsof het zo moest zijn worden de weeën heftiger. Met heftiger bedoel ik nog uit te houden maar er komt een ritme in en ze voelen wat sterker. We eten nog even goed want wie weet duurt het wel even voordat dat weer kan. Na het eten gingen om de tijd te doden verder met een puzzel. Ik liep heen en weer door huis, ging stukjes uitzoeken en weer lopen etc. ;P

20.00 uur – 2 minuten tussen de weeën 
Ik bel de verloskundige dat er de afgelopen twee uur steeds 2 minuten tussen de weeën zat. Ik ben blij dat deze verloskundige opneemt, toch wel mijn favoriet! Ze spreekt af dat ze om 22.00 langs komt en dan gaat kijken. Als er in de tussentijd iets veranderd moet ik weer bellen.

22.00 uur – Ik wil zo graag dat ze komt!
Pffff wat ben ik zenuwachtig. Straks is het weer 4 cm ontsluiting. Ik zit er flink doorheen. Niet dat de weeën zwaar zijn. Maar vooral psychisch. Ik ben weer zo misselijk en down. Ik wil gewoon zo graag dat ze eruit gaat en dat de extreme misselijkheid van de afgelopen 9 maanden weg gaat.

Dit was deel 1 van Milou haar bevallingsverhaal. Lezen jullie morgen mee hoe het verder gaat! 

bevalling

Een Reactie op “Bevallings verhaal Milou, deel 1

  1. Pingback: Bevallings verhaal Milou, deel 2 ·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s