Weer aan het werk na verlof

Door gastblogger Denise

De laatste keer heb ik jullie verteld over mijn baan tijdens mijn zwangerschap en met hoeveel tegenzin ik daar naartoe ging.

Na de bevalling van Roan ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Toevallig kwam er een functie vrij bij mijn allerbeste vriendin op het werk. Receptioniste op een vakantiepark bij mij in de woonplaats.

Hoewel zij uiteraard een goed woordje voor mij heeft gedaan, heb ik gewoon net als ieder ander moeten solliciteren. Wat was ik blij toen ik werd uitgenodigd voor een gesprek! Thuis hadden we het er al over gehad hoe ideaal deze baan zou zijn. Dichtbij en ik zou ook eens in de drie weken een weekend gaan werken, wat zou betekenen dat ik door de weeks meer thuis zou zijn en dus minder opvang voor Roan nodig zou hebben. Avonddiensten zagen we ook helemaal zitten, precies om dezelfde redenen.

Aangenomen!
Wat een opluchting, ik kon weg bij mijn werkgever waar ik het totaal niet naar mijn zin had en een nieuwe start gaan maken!

Ik heb totaal geen ervaring in het toerisme, maar ik had het enorm naar mijn zin. Een talenknobbel heb ik ook niet, maar al snel vlogen de standaard Duitse- zinnen mijn mond uit. Ik stond versteld van mezelf! Het is een heel veelzijdige functie voor een receptie baan. Alle voorkomende werkzaamheden op het gehele park is namelijk onze verantwoording. In- en uitchecken van gasten, maar ook het aansturen van de technische dienst en schoonmaak, klachtenafhandeling, contact onderhouden met derden, ga zo maar door. Tevens was het voor mij een verademing dat er weer goedemorgen tegen elkaar gezegd wordt en uiteraard meer dan dat, maar dat was in mijn vorige baan ver te zoeken.

Avond- en weekenddiensten
Natuurlijk hadden we ons wel een beetje verkeken op die weekenden werken. En de avonddiensten. Vooral als de meiden er zijn en Roy dus met drie kinderen thuis is Uiteraard gaat het hem heel goed af en ben ik echt trots op hem. Maar het is niet leuk een heel weekend te moeten werken precies als de meiden er zijn (zij komen om de week). En met avonddiensten kan ik Roan niet zelf zijn laatste fles geven en in bed leggen. Ik zie hem pas de volgende dag weer. Ook al weet ik dat ik echt niet mag klagen, want er zijn genoeg moeders die onregelmatig werken en misschien niet anders zouden willen.

Wat me wel tegen viel was het rooster. Er was gezegd werk je het weekend, dan werk je door de weeks minder. Maar hoe zit het dan met die week erop? Dan werk je wel gewoon 3 dagen, waardoor het met regelmaat voorkomt dat ik zo 4 of 5 dagen achter elkaar werk. Maar daar had ik toch niet voor gekozen?! Daarbij is het echt een baan waar constant van alles gebeurt. Als je dan een keer 2 dagen achter elkaar vrij bent, dan ben je de eerste werkdag veel tijd kwijt aan het inlezen wat er die dagen daarvoor is gebeurd. Maar goed, het hoogseizoen is nu voorbij en het is te doen.

Onder druk, wat nu?
Helaas denkt mijn werkgever daar nu anders over. Hij vindt dat hij zich verkeken heeft op een parttime functie en heeft mij in een gesprek voor het blok gezet. Ik mag kiezen: Of 4 dagen gaan werken of geen contractverlenging. Dat hij mij voor 4 dagen vraagt mag ik als compliment zien, maar ik ben moeder, ik kies voor 3 dagen werken! We hebben het echt in overweging genomen maar het komt al zo vaak voor dat ik meer dan 3 dagen werk, tegen mijn zin in. Wat als ik dadelijk op papier 4 dagen werk, worden het er dan toch iedere keer 5? Dat gaat mij te ver.

Nog even de tijd
Ik heb nog even voordat mijn contract afloopt, maar het is geen fijn idee dat het hele circus weer opnieuw begint. Ik had het naar mijn zin en er was perspectief op meer binnen deze functie. Het is nu ook niet echt de goede tijd van het jaar om te solliciteren: de vacatures zijn minimaal.

Daarbij merk ik dat het echt niet in mijn koude kleren gaat zitten. Thuis spelen er nog veel meer dingen waar ik jullie snel meer over wil vertellen. Zoals ik net al aangaf heb ik nog even voordat mijn contract af loopt, maar het is ook niet fijn om nu naar je werk te gaan, wetende dat je het eigenlijk nergens meer voor doet. Ik probeer echt positief te blijven maar dat is af en toe knap lastig. En dat af en toe wordt steeds meer!

Hebben jullie  nog tips voor Denise, of wil je haar een hart onder de riem steken? Laat hieronder een berichtje achter. 

aan-het-werk-na-verlof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s