Peuters, kleuters en hun poepverhalen!

Door gastblogger Kim.

“Mamaaaaaaa, mahaaaaaaam, je moet NU komen”, klinkt er vanuit de wc. Direct gaan al mijn zintuigen op scherp! Moord? Brand? Moet ik de politie bellen?

Oke, niet dus! De zintuigen gaan niet op scherp, maar ik geniet nog even van mijn kopje koffie. Noah is bijna 6 jaar en kan prima voor zichzelf zorgen op het toilet.

Maar dan roept hij nog eens, Maaaaaaaam kom dannnnnn! Zuchtend sta ik op en slenter richting toilet. Daar tref ik een hele trotse Noah aan. Mam, moet je kijken ik heb als een konijn gepoept. Knap van je schat, kan ik er nog net uit krijgen.

POEP! Dat miste nog op deze relaxte ochtend. Het was te mooi om waar te zijn…

gastblog-kim

Peuters, kleuters en hun poepverhalen!

Ik weet het zeker, zo rond 1,5 jaar was het eerste woordje van Noah “poep”. Oké, misschien niet echt, maar zo voelt het wel! Sindsdien vormt het een rode draad in ons leven. Dacht ik met 1,5 jaar nog dat het een fase was, nu 4,5 jaar later, ben ik daar niet meer zo zeker van. Vrijwel dagelijks passeren verschillende poep- en plasgrappen de revue. Is Noah boos, knal er een zin met poep tegenaan en hij is het spontaan vergeten. Chagrijnig? Poep zorgt hier weer voor een zonnige dag.

Ergens heb ik de strijd opgegeven. Hoe harder ik tegen de poep inga, des te vaker keert het terug.We hebben samen zelfs een heus poeplied gemaakt. Dat gaat ongeveer zo: Poep, poep,poeperdepoeperdepoep, poep de poep.Denk er een leuk melodietje bij en je hebt gegarandeerd een middag lol.

Mijn mantra: Het is een fase. Ik herhaal hem al 4,5 jaar en het werkt best prima. Mocht je thuis een peuter hebben in de poep en plasfase.. Ik zou je graag vertellen dat het over gaat, zodra ik erachter ben hoe lang het duurt laat ik het je weten!

 

2 Reacties op “Peuters, kleuters en hun poepverhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s