Review Maxi-Cosi 2 Way Fix

Klik, en Femke zit veilig! Vooral dat laatste, veiligheid onderweg is zo belangrijk. Fem en ik zijn vaak onderweg en leggen heel wat kilometers af, een goede autostoel is dus onmisbaar. Wij zijn veilig onderweg met Maxi-Cosi en nemen jullie graag mee!

Waarom de 2 Way Fix?
In mijn review vertel ik jullie graag waarom wij voor de Maxi-Cosi 2 way Fix met de bijpassende 2 Way Pearl hebben gekozen en hoe deze bevalt.

Eerder schreef ik al waarom wij bewust kiezen om Femke zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. De impact op een kind is namelijk velen malen kleiner wanneer je een aanrijding krijgt en je kindje achterwaarts in de auto zit. Natuurlijk is een aanrijding het laatste waar je aan wilt denken, maar iedere keer dat je de weg opgaat is een risico.

Maxi cosi 2 way fix
2 Way Fix
De 2 way fix is het onderstel dat geschikt is om een autostoel op 2 manieren te bevestigen. Achterwaarts, zo lang als mogelijk, maar ook voorwaarts. Het is een onderstel dat door middel van Isofix in de auto wordt bevestigd en geschikt is voor een maxi-cosi en een autostoel. Zo heb je slechts één keer de aanschaf van een onderstel.

img_9902

Controle lampjes 

De 2 Way Fix heeft 3 controle lampjes. Zodra je het onderstel in de auto bevestigd gaan de controle lampjes branden. Het eerste lampje geeft aan of je de 2 way fix juist hebt bevestigd aan de Isofix beugels in de auto. Brandt het lampje groen, dan zit hij goed. Een rood lampje geeft aan dat de bevestiging nog niet juist is uitgevoerd.

Het tweede lampje is voor de steunpoot. Deze kun je met een knop uitschuiven totdat deze stevig op de grond staat. Zodra hier voldoende gewicht op komt, zal het tweede lampje groen gaan branden.

Het derde lampje is voor de bevestiging van de Maxi-Cosi of autostoel op het onderstel. Wanneer deze juist vast klikt zal het derde lampje groen gaan branden.

Een heel veilig gevoel, want zo weet je dus altijd dat de stoel juist gemonteerd is en je je kindje veilig vervoerd.

Makkelijk te bevestigen
De autostoel is eenvoudig te bevestigen en makkelijk te verstellen van zitstand naar ligstand. Wil je de autostoel of Maxi-Cosi uit de auto halen, dan kan dit ook heel eenvoudig door knop in te drukken en daarmee de stoel te ontgrendelen.

Maxi cosi 2 way fix
Mijn ervaring
Ik ben erg blij met de combinatie van de 2 Way Fix en de 2 Way Pearl. De controle lampjes geven mij de zekerheid dat Femke goed vast zit. Ondanks dat nu Femke 16 maanden oud is en maat 86 draagt heeft ze nog voldoende ruimte over om achterwaarts vervoert te worden. Veel ouders denken al snel dat hun kindje te groot is waardoor ze voorwaarts moeten gaan vervoeren, maar dit is absoluut niet zo.

Zowel Edwin als ik hebben een 2 Way Fix in de auto staan. Dat maakt het extra makkelijk om de autostoel (2 Way Pearl) over te zetten. Het monteren van de 2 Way Fix gaat in mijn auto wat lastig, waardoor ik het onhandig vond om het onderstel steeds over te moeten zetten. Bij Edwin gaat het een stuk makkelijker omdat ze de Isofix op een duidelijkere manier gemonteerd hebben. Ik moet wel toegeven dat hoe vaker je de 2 Way Fix overzet naar een andere auto, hoe makkelijker het gaat. Het is dus niet noodzakelijk om voor meerdere auto’s een onderstel te kopen.

img_9904
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Maxi-Cosi. 

 

 

 

Een Reactie op “Review Maxi-Cosi 2 Way Fix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s