Weekvlog #5 zwangerschapsuiker Bloggerevent en meer!

Het is weer zover! Een nieuwe weekvlog, nummer 5 alweer.

Weekvlog #5
Deze week moest ik bloedprikken om te kijken of ik zwangerschapssuiker zou hebben of niet. Fem en ik gaan wéér naar Ikea en ik neem jullie mee naar het bloggersevent van De Kleine Keuken. Kijken jullie weer mee?

Nog niet geabonneerd op mijn kanaal?
Door op onderstaande button te drukken abonneer je je op MoedersNatuurlijk en krijg je als eerst een melding zodra er een nieuwe vlog of video online staat!

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

3 Reacties op “Weekvlog #5 zwangerschapsuiker Bloggerevent en meer!

 1. Hi Anna, Wat is Femke toch schattig met haar roze wangetjes. Het boodschappen item vind ik ook altijd leuk. Jij vroeg wat wij zoal eten. Ik ben dol op koken en dan met name Indiase curries (geleerd van een Engelse vriend), Indonesisch, Italiaans, Mexicaans maar ook Marokkaans of de Hollandse pot. Glutenvrij heb ik een lekker Jamie Oliver recept voor je curry met rundergehakt en linzen. De rijst en poppadums kan je vervangen door er glutenvrij brood bij te eten

  Groetjes, Annemiek

  Beef kofta curry with lentils

  Jamie Oliver – 15 minute meals

  For the curry
  1 tin of 265 g lentils (Bonduelle)
  salt & pepper
  1 heaped teaspoon garam masala
  500 g quality lean beef mince
  1 tablespoon olive oil
  3 ripe tomatoes
  1 thumb-sized piece of ginger
  2 spring onions
  1 fresh red chilli
  1 bunch fresh coriander
  1 teaspoon turmeric
  1 teaspoon runny honey
  2 heaped teaspoons Patak’s Rogan Josh (Korma) curry paste 1⁄2 x 400 g tin of light coconut milk
  4 tablespoons fat-free natural yoghurt, to serve
  For the rice
  1 mug (300g) 10-minute wholegrain or basmati rice
  2 mugs of boiling water
  5 cardamom pods, bruised by hand
  200 g green or yellow beans
  200 g frozen peas
  2 uncooked poppadoms

  Put the lentils into a bowl with salt, pepper, the garam masala and mince, then mix and scrunch together with clean hands • With wet hands quickly squeeze and mould approximately 15 fat fingers • Put them into the frying pan with 1 tablespoon of oil, turning when golden

  Put 1 mug of rice, 2 mugs of boiling water and the cardamom pods into the casserole pan, then halve and add the beans and put the lid on • Squash the tomatoes into the liquidizer, add the peeled ginger, trimmed spring onions, whole chilli with seeds but without stem, the coriander including stalks, turmeric, honey, curry paste and coconut milk, then blitz until combined • Pour into the kofta pan, bring to the boil, then simmer and season to taste

  Take the lid off the rice, add the peas, mix it all up and give it just a few more minutes • Crack up the uncooked poppadoms and pop them in the microwave (800W) for a minute to puff up • Finely dollop with yoghurt, then serve with poppadoms and the rice, beans and peas

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s