Weekboodschappen voor €50

Je leest het goed! Je weekboodschappen halen voor 50 euro of soms nog minder. Milou is studerende moeder, waardoor zij met haar gezin van één salaris moeten leven.

Na velen verzoeken deelt ze graag haar tips met ons! Want goedkoop boodschappen doen, dat wil iedereen wel.

Hoe doet Milou boodschappen voor 50 euro per week?!
Als eerst wil ik even zeggen dat ik veel dingen vanuit huis heb mee gekregen en dus voor mij erg logisch zijn. Misschien denk jij er anders over, dat kan! Ik zie graag positieve reacties tegemoet. Dit is hoe ik boodschappen doe, mijn manier. Ik wil zeker niet overkomen als betweter en zou het fijn vinden als jullie deze blog net als ik nuchter bekijken.

Doordat wij tijdelijk van één salaris moeten leven in verband met mijn studie hebben we dus geen vetpot. We kunnen het geld maar één keer uitgeven en doen dit dus graag meteen goed en met verstand!

Waar doe ik boodschappen?
Ik doe boodschappen bij de Jumbo en eens in de zoveel tijd ga ik naar de Lidl. De Jumbo en LIDL verschillen haast niet of nooit in prijs. Qua kwaliteit vind ik zelf de Jumbo wat fijner. Ook heeft de Jumbo goedkopere biologische producten, wat niet allen fijn is voor mijn portemonnee, maar ook voor de natuur!

De Jumbo is vaak goedkoper dan de Albert Heijn. Wel heeft de Jumbo geen euroshopper merk, maar de allerslimste koop is vaak wel kwalitatief beter.Soms is Jumbo eigen merk iets duurder dan een A-merk, maar de inhoud is dan groter.Ben je met een groot gezin dan is dus Jumbo eigen merk goedkoper en ben je met een klein gezin dan is een A-merk soms goedkoper omdat je niet alles nodig zult hebben.

 Ik doe boodschappen op donderdagavond. Waarom? 

 • kan ik lekker alleen op pad (dus geen man die zeurt over A-merken die beter zouden zijn of die gewoon van alles in het karretje legt zonder te kijken naar de prijs)
 • ik doe boodschappen direct na het eten (ik ga dus met een volle maag naar de supermarkt en kom zo niet snel in de verleiding!)
 • Ook doe ik bewust liever niet boodschappen in het weekend. Ik heb ten eerste vaak zat andere dingen maar, in het weekend ben je in een andere mood. “Ach, dat is gezellig voor bij de thee of dit is lekker bij de lunch..” en ga zo maar door. Dit heb ik niet op donderdagavond en daardoor koop ik geen onnodige dingen.
 • doordat je maar eens per week in de supermarkt bent, heb je maar 1 keer de mogelijkheid om het karretje vol te gooien. Als je meerdere keren per week of elke dag boodschappen doet dan heb je vaker de kans om “extra dingen” te kopen.

Een weekbudget

 • ik stel een weekbudget op van 50 euro. Ik pin 250 euro als het salaris binnen is en moet daar een maand lang de boodschappen van halen.
 • Ik bewaar dit in een aparte portemonnee. Deze mag ik alleen openen op donderdagavond!
 • Ik maak alvast een weekplanning. Ik heb standaard gerechten als:
  • gekookte aardappels, groente, vlees
  • gebakken aardappels, groente, vis
  • pasta gerecht
  • soep met brood 2x (of pannenkoeken/pizza)
  • kip, wokgroente, rijst en woksaus
  • recepten uit lekker en simpel kookboek

Een boodschappenlijstje

 • aan de hand van het weekmenu en mijn standaard boodschappenlijst, maak ik een boodschappenlijst.
 • ik inspecteer ook altijd nog wat we in huis hebben en wat op is.
 • ik haal maximaal 3 pakken gezonde frisdrank (spa etc.) voor de rest drinken wij water, thee en koffie.
 • voor Mayka, onze dochter, haal ik standaard 4 fruitpotjes en maak ik avondhapjes wel zelf. Deze ingrediënten haal ik om de week.
 • In de supermarkt scan altijd snel de prijskaartjes van het soort product en kies de beste en goedkoopste uit. In het begin kost dit wel even tijd, maar nu kan ik het heel snel en weet ik het ook vaak uit mijn hoofd.
 • ik scan ook altijd even het bonus krantje van de AH door. Deze acties zijn vaak beter dan andere supermarkten, denk aan de Route 99 weken, waarbij heel veel producten slechts 99 cent kosten.
 • ook is het zo dat de goedkoopste producten niet altijd meer onderaan het vak liggen. Ik heb gemerkt dat bij bijv. de Jumbo ook goedkopere producten door de duurdere producten heen liggen… slim voor hun… lastig voor ons!
 • Verzorgingsproducten koop ik vaak bij de Etos. Zij hebben vaak 1+1 acties en dat is natuurlijk een betere actie van 2e halve prijs. Bij de op=op voordeelshop kun je grotere partijen kopen voor minder geld, wat het ook aantrekkelijk maakt.

Tot slot
Ik probeer altijd onder de 50 euro per week te blijven. En dat lukt mij vaak verrassend goed! Het is even wennen en lastig in het begin, maar dat ik er nu geld aan overhoud is de moeite meer dan waard! Want meestal hou ik dus zo rond de 8 a 10 euro over en dat komt in een potje. Van dat potje gaan we elke 2 maanden samen uiteten. Zo hebben mijn man en ik ook meteen een papa en mama quality momentje 😉

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en wist je dit al? Dan ben je dus al goed op weg!!

Liefs Milou

 

12 Reacties op “Weekboodschappen voor €50

 1. Top! Ik de K dat ik rond hetzelfde bedrag zit. Iets meer, maar heb 2 kinderen en ze zijn iets groter 😉Mijn supermarkt heeft vaak ook afgeprijsd vlees. Dat is nog een aantal dagen goed, maar wordt afgeprijsd om verspilling tegen te gaan. Maak ik ook graag gebruik van.

  Liked by 1 persoon

 2. Een hele prestatie, knap hoor maar producten zoals pampers(of een huismerk) zie ik niet ook geen waspoeder en nog een aantal producten ontbreken aan het boodschappenlijst of ik moet er overheen gelezen hebben . Maar heel goed, ik denk als we alle ongezonde dingen snoep, zoutjes enz niet meer in ons karretje gooien dan gaan er financieel ook op voorruit. Goed hoor Milou je zet ons met verhaal aan het nadenken.

  Liked by 1 persoon

  • Wasmiddel had ik toevallig niet nodig. Deze koop ik trouwens altijd bij de kruitvat. Een fles xxl babyreis voor 10,- ipv 28 euro

   En luiers koop ik af en toe wanneer nodig voor 6 euro bij de etos.

   Liked by 1 persoon

 3. Leuk om ongeveer dezelfde tips terug te lezen die ik ook van huis uit heb meegekregen! Zelfs het biologische als de portemonnee het toe laat 😊
  Wat een leuke weekplanner trouwens! Waar heb je die vandaan?
  Liefs Kimberly

  Liked by 1 persoon

 4. ik was zo blij met Etos wb luierprijs, maar sinds ze met Woezel en Pip begonnen zijn, zit er zoveel minder in een verpakking! En koop ik dus huismerk van Hoogvliet. Gelukkig deze week inderdaad Etos 6,- per pak. Inslaan… en hopen dat dochter snel zindelijk wordt. Ik vind Hoogvliet ook fijn wb heel veel huismerk dingen; bijv liga van huismerk is bij jumbo en Ah 1,19 en bij Hoogvliet 0,99. aangezien ik bijna een pak per week gebruik… en Oetkerpizza is bij AH bijna 2,50 en bij Jumbo en Hoogvliet rond de 2,29; scheelt ook heel wat als je wekelijks met z’n viertjes vier pizza’s eet… Het blijft voor mij wel een uitdaging om af en toe wel liga voor 1,19 te kopen als ik bij Jumbo en niet speciaal daarvoor naar Hoogvliet te fietsen; dan ben je wb energie/tijd die 20 cent natuurlijk wel weer kwijt… Het leuke van Hoogvliet is ook de 50%sticker wat bij AH 35%korting is.

  Liked by 1 persoon

 5. Toen ik alleen woonde, gaf ik 20 tot 30 euro per week uit. Maximaal. Daar zaten dan ook wc-papier en schoonmaakproducten bij. Ik leefde vrij sober, maar ik kookte iedere avond voor mezelf. Bij de Appie ging ik niet zo vaak langs, daar C1000 dichterbij zat.

  Nu ga ik meestal naar Appie/Jumbo/Lidl. Bij Appie voor de 35%korting aanbiedingen. Ik heb ook bijna nooit A-merken en ik maak alles zelf. Ik gooi ook zo min mogelijk weg. Wat ik uitgeef voor twee personen? Ik heb deze week een uitschieter gehad van €50,-, maar de koelkast was compleet leeggegeten en ik was door de voorraad LED-lampen heen. Normaal ligt het tussen de €25,- en €35,-. Dan heb ik ook veel biologische producten, maar geen snoep of frisdrank (ik maak liever een bak popcorn of kroepoek, die grondstoffen bederven niet).

  Ik klink heel saai, maar we hebben hier altijd iets lekkers bij de koffie en ik zorg dat er altijd genoeg te eten is 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s