Prematuur tweeling mocht met 35 weken naar huis

Het is waar… Vanaf het allereerste moment is dat ‘’mama-oer-gevoel’’ er.

Ik moest en zou naar mijn kindjes gaan!
Nog niet volledig bijgekomen van de narcose moest en zou ik naar mijn kindjes gaan. Langzaam probeerde ik omhoog te komen om vervolgens weer heel snel te gaan liggen. Oké dat ging niet werken. Dan toch maar een verpleegster roepen. Maar ik was moe… zo ontzettend moe…

Het gevoel van de baarmoeder nabootsen
2 uur later, inmiddels weer wat meer bij kennis en herenigd met mijn man, werden we opgehaald door de verpleging. We werden naar de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) gebracht. Er stonden ongeveer 8 couveuses met heel veel piepjes, belletjes en apparatuur eraan vast. Over iedere couveuse lag een dekentje, dit om het idee van een baarmoeder na te bootsen. Stil, donker, rust. Heel voorzichtig werd ik naast een couveuse neergezet, het dekentje werd opzij geschoven en daar lag ze…

Armpjes zo dun als mijn duim
Het mooiste, liefste en kleinste wezentje wat ik ooit had gezien! Luiertje tot onder d’r oksels, armpjes zo dun als mijn duim en voetjes zo klein als mijn pink, maar het was wel mijn meisje, mijn Julie… Heel even mocht ik haar aanraken, toen werd ik verder gereden naar de volgende couveuse.

Het leek allemaal zo oneerlijk!
Daar lag het meest mooie, stoere en kleinste mannetje wat ik ooit zou zien! Rood aangelopen en driftig zwaaiend met zijn armpjes trok hij de aandacht. Dat beloofde nog wat! Heel voorzichtig legde ik mijn hand op z’n kleine lijfje. Zachtjes mompelde ik wat woordjes… Mijn dappere Bruce… Tranen met tuiten. Daar lag ik dan; mama van twee wondertjes, in een groot ziekenhuis bed. Niet eens de kracht mijn kindjes vast te kunnen houden. Het leek op dat moment allemaal zo oneerlijk. De dagen die volgden gingen snel, bezoek kwam, zag en ging weer. Lieve kaartjes, berichtjes, telefoontjes… Het deed me goed maar ook pijn. De fijne momenten waarop ik even met de kleintjes mocht buidelen koesterde ik… Heerlijk even met ons viertjes achter een gordijn een gezinnetje  zijn.

Na 5 dagen moest ik naar huis. Het was fijn om weer thuis te zijn. Julie werd diezelfde dag nog overgebracht naar een ziekenhuis bij ons in de buurt. We zijn er ’s avonds gelijk naartoe gegaan! Bruce volgde een dag later…

joyce-1-dag-na-de-bevalling

Joyce, 1 dag na de bevalling. Voor het eerst buidelen met Julie en Bruce.

Naar huis met 35 weken
Elke dag werden Bruce en Julie sterker. Dit zorgde voor veel nieuwe momenten voor ons als papa en mama. Verschonen, aankleden, leren omgaan met de sondevoeding, wegen, badderen, iedere keer weer een klein feestje! Er werd ons verteld dat ze het heel erg goed deden. Vanaf 34 weken gingen ze tellen. Bij 5 dagen geen incidenten of alarmbellen zouden ze mee naar huis mogen! Iedere dag fluisterden we ze in dat ze goed hun best moesten doen, en waar we niet op hadden durven hopen gebeurde… Precies bij 35 weken mochten ze mee naar huis! Zelfs de verpleging had dit nog niet eerder meegemaakt! Wat waren we blij! Met dagelijks bezoek van het transmuraal team konden we naar huis! Eindelijk, na 5 weken lang heen en weer naar het ziekenhuis konden we gaan genieten van elkaar.. Thuis…

julie-en-bruce

Eindelijk, Bruce en Julie mogen lekker naar huis!

“Alleen maar” te vroeg geboren
Vaak denken we dat we ons leven kunnen leven zoals wij dat willen. Maar wat ben ik met beide benen op de grond gezet. Gelukkig mocht het allemaal goed gaan met Julie en Bruce. We hadden geluk. In die paar weken tijd zagen en hoorden we zoveel ellende bij andere kindjes dat wij alleen maar heel erg dankbaar kunnen en mogen zijn voor, op dat moment, onze gezonde en ‘’alleen maar’’ te vroeg geboren tweeling. We wisten niet wat de toekomst ons zou brengen, maar de momenten die we nu al als gezin hadden mee gemaakt, maakten ons sterk, oer en oersterk!

Liefs,
Joyce

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s