De eerste schoentjes, waar moet je op letten?

Femke begint nu echte stapjes te zetten. Ze heeft een aantal keer wat losse stapjes gezet en verder stapt ze veel achter haar loopwagentje of langs te bank. Wat gaat het dan toch snel.

Tijd voor haar eerste schoentjes
Het is dus tijd voor haar eerste “echte” schoentjes. Ze had al wel eerder schoentjes, maar dit waren meer “sier schoentjes”dan dat deze echt een functie hadden. Maar waar let je op bij het kopen van schoentjes? De keus is enorm, maar zijn ze ook allemaal even goed voor de kleine voetjes?

Laat het voetje opmeten en koop schoenen niet te groot!
Het is belangrijk om de voetjes op te laten meten bij een schoenenwinkel. Het is een groot misverstand om de schoentjes groter te kopen. Te grote schoentjes ondersteunen namelijk het voetje niet optimaal, wat dus juist slecht is. Te groot is niet goed, maar te klein uiteraard ook niet. Je kindje kan zelf nog niet aangeven dat het schoentje te krap zit, dus laat het voetje regelmatig opmeten aangezien de voetjes best hard kunnen groeien.

Zelf meten?
Ben je niet in de gelegenheid om de voetjes op te laten meten, je kunt het ook zelf doen. Hou dan onderstaande aan voor de juiste maat.

Lengte van de voet Schoenmaat
9,4 tot 10 cm 16
10 tot 10,7 cm 17
10,7 tot 11,4 cm 18
11,4 tot 12 cm 19
12 tot 12,7 cm 20
12,7 tot 13,4 cm 21
13,4 tot 14 cm 22
14 tot 14,7 cm 23
14,7 tot 15,4 cm 24
15,4 cm tot 16 cm 25
16 tot 16,7 cm 26

De juiste pasvorm
Let ook goed op de vorm van de kleine voetjes. Heeft jouw kleintje een brede of juist smalle voet? De meeste kinderen hebben een hoge wreef. Dit kan de nodige problemen geven bij het aantrekken van de schoentjes. Zorg er voor dat de schoentjes goed aansluiten, zodat je voorkomt dat ze zich verzwikken of de schoentjes verliezen.

Voor Femke hebben wij daarom schoentjes nodig die je goed kunt openvouwen, zodat we haar voetjes makkelijk in het schoentje krijgen. Ik ben blij dat wij het merk Shoesme hebben ontdekt, want deze schoentjes zitten haar als gegoten.

Flexibele zool en goede steun in de hiel
Je ziet veel schoentjes met een harde zool, maar het voetje van je kind is nog lang niet uit ontwikkeld en moet daarom niet belemmerd worden in het afrollen. Zorg dus voor schoentjes met een makkelijk te buigen zool. Let er ook op of dat de schoentjes goede steun bieden bij het hieltje, zodat je kind de juiste ondersteuning krijgt.

Schoentjes met een uitneembare zool maken het makkelijker om te controleren of je kindje nog in de juiste schoenmaat zit. Hou het binnenzooltje tegen de onderkant van het voetje, zodat je makkelijk kunt zien of de maat nog goed is.

Leren schoentjes zijn het beste voor de kleine voetjes. Leer ademt en voorkomt dat je kindje zweetvoetjes krijgt.

Hieronder zien jullie Femke lekker in de kinderwagen zitten. Het is buiten best fris, dus we kleden ons goed aan. Fijn dat ze nu lekker warme schoentjes aan haar voeten heeft.

 

 

6 Reacties op “De eerste schoentjes, waar moet je op letten?

 1. Ja, wij hadden inderdaad voor de eerste paar schoentjes ook dure gekocht. Speciaal laten opmeten. Eerst met zo’n hoge zijkant en later een soort sneaker. Het is wel belangrijk als ze net leren lopen. Maar om nou elke paar maanden schoenen van 80 euro te halen.. nu wisselen we ook af met wat goedkopere schoenen hoor. En dat is ook prima 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Die tabel klopt niet helemaal:) Ik had mij daarop gebaseerd om online schoentjes van shoesme te kopen en ze zijn VEEL te groot. Dringend tijd om eens een winkel binnen te stappen. Het weer laat het nu nog toe om buiten te wandelen op haar bobuxen.

  Liked by 1 persoon

   • Nee, ik heb me enkel gebaseerd om de cm van de voet. Er stond zoveel informatie op het internet. Maar het is altijd goed om even in een winkel te gaan horen en net zoals kledij zullen de maten wel wat verschillen per merk.

    Liked by 1 persoon

   • Absoluut! Wij hebben uiteindelijk ook de schoentjes in de winkel gekocht en Femke haar voetje in een schoenenwinkel op laten meten. Met kleding is het helemaal erg…het verschil dat je soms ziet in dezelfde maat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s