Roy en Denise zijn net 5 maanden samen als blijkt dat ze zwanger is

Roy en ik waren net 5 maanden samen toen we erachter kwamen dat ik zwanger was. Niet gepland dus, maar wel ontzettend welkom!

Wat kleine kwaaltjes, toch maar een zwangerschapstest
Ik voelde me al een paar dagen anders. Niet moe, maar wel ontzettend chagrijnig. Ik was nog niet echt over tijd, want er zat wel vaker eens een aantal dagen verschil tussen. Toch was de optelsom snel gemaakt toen ik wat andere kwaaltjes kreeg. We besloten een zwangerschapstest te doen.

Ik had die dag een volleybaltoernooi gehad maar was er totaal niet bij met mijn hoofd. Het weerspiegelde precies zoals ik me al dagen voelde. Verward, maakte fouten en was in mezelf gekeerd.

Nog voordat ik het toilet kon verlaten had ik een positieve test in mijn handen!

Toen ik naar het toilet ging om de test uit te voeren zat Roy in de woonkamer op mij te wachten. Het plan was dat we samen de uitslag af zouden wachten, maar dit was niet meer nodig. Nog voordat ik het toilet kon verlaten had ik een positieve test in mijn handen! Even was ik in paniek en zo liep ik ook naar Roy in de woonkamer. We waren blij, verbaast, verwonderd, maar ook lichtelijk in shock. We waren immers nog maar 5 maanden samen. Hoewel ik al veel bij Roy was, woonden we nog niet eens officieel samen! Een ding stond als een paal boven water: ons wondertje was meer dan welkom!

Hoe reageert onze omgeving?
Ik weet nog goed dat ik me die avond heel speciaal voelde. Ineens zat er iets in mijn buik, er groeide iets! Ik vond dat zo bijzonder. Roy en ik hebben veel besproken met elkaar. Wij waren wel ontzettend blij en gelukkig, maar hoe zou onze omgeving reageren? Hoe en wanneer gaan we het aan onze families en vrienden vertellen?

Een dag later zijn we uiteten gegaan, uiteraard nog steeds met onze hoofd in de wolken. Ik kreeg ineens paniek: Hoe zou mijn moeder reageren? Wij hebben een hele hechte band. Op dat moment woonde ik officieel nog bij haar en haar man. Een jaar eerder kwam ik totaal ongelukkig uit een andere relatie en zij hebben mij liefdevol opgevangen. We hebben ons eten laten staan, kregen geen hap meer door onze keel. We besloten meteen door te rijden naar mijn moeder en het grote nieuws te vertellen.

Wat een opluchting
Mijn moeder had meteen door dat er iets was. Toen het hoge woord er uit was reageerde zij ontzettend leuk en begripvol. Wat een opluchting! Natuurlijk was het snel, maar wie kan er in de toekomst kijken? Wij zijn intens gelukkig, ook mijn moeder zag dat ik nog nooit zo had gestraald sinds ik met Roy samen was.

We besloten samen dat we de eerste afspraak bij de verloskundige zouden afwachten voordat we het aan de dochters van Roy zouden vertellen en aan familie en vrienden. Want, mijn moeder was nu wel heel blij voor ons, maar hoe zou diegene uit mijn familie reageren die al jarenlang bezig was om kinderen te krijgen? En onze vrienden, die ook al jaren van traject naar traject leven en inmiddels een adoptieprocedure zijn gestart?

En, ook niet geheel onbelangrijk: mijn nieuwe werkgever. Ik zou namelijk een paar dagen later bij een nieuwe baan starten.

We mogen het van de daken schreeuwen!
Eindelijk was het moment daar. De afspraak bij de verloskundige was geweest en alles was goed. We konden het inmiddels wel van de daken schreeuwen en dat mocht nu!

We vertelden de dochters van Roy dat ze grote zus zouden worden. Dit hebben we gedaan aan de hand van wat baby- spulletjes die we in hadden gepakt. Wij vonden dit een hele leuke manier om te vertellen en hebben dit ook gefilmd. Vooral het gezicht van de oudste sprak boekdelen! Ze vonden het heel leuk dat ze een broertje of zusje zouden krijgen. Gelukkig maar, want er zou voor de meisjes wel het een en ander veranderen. Wij zijn hier heel bewust mee omgegaan en vonden het heel belangrijk om ze overal bij te betrekken. Zo hebben we ze mee genomen om baby spulletjes te kopen en zijn ze mee geweest naar een pret- echo en lieten we alle filmpjes van tussentijdse echo’s zien. Zo zijn we als gezin echt toe gegroeid naar de geboorte van hun broertje.

In mijn proeftijd verteld ik mijn werkgever over mijn zwangerschap
Ondertussen had ik mijn werkgever op de hoogte gesteld van mijn zwangerschap. Roy en ik waren het er beiden over eens dat ik het nog in mijn proeftijd zou vertellen. Zo wist iedereen waar hij aan toe was. Werd mijn contract niet verlengd dan zouden we wel verder zien. Maar boven verwachting werd er positief gereageerd. Het is een groot en jong bedrijf en zij hadden dit vaker meegemaakt. Zij zagen geen probleem en ik mocht blijven.

Lastige gesprekken?
Nu was de tijd aangebroken om het diegenen te vertellen waarbij het zwanger worden niet mocht lukken. Natuurlijk ook aan de rest van de familie en onze andere vrienden, maar deze personen waren op dat moment nog het belangrijkst voor ons.

Het eerste gesprek verliep, eigenlijk net als bij mijn moeder, heel goed en er werd enthousiast gereageerd. Hij heeft niks anders gezegd dan dat hij alleen maar blij is voor ons. Achteraf bleek dat hij er wel moeite mee had. Niet dat hij het ons niet gunde, maar zijn eigen leed lag nog te vers in zijn geheugen. Want buiten het feit dat zijn kinderwens niet in vervulling ging, liep zijn relatie ook nog eens stuk. Aan ons heeft hij dit nooit laten blijken en hield hij zich groot. Hij had dit absoluut niet hoeven doen, maar toch ben ik hem dankbaar hiervoor.

Tegelijk zwanger met onze vrienden
Toen was het Roy zijn beurt om onze zwangerschap aan te kondigen aan zijn vriend. Hij nodigde hem uit voor de koffie. Dat kwam goed uit, want zijn vriend had hem wat te vertellen, zo luidde de boodschap. Aan de telefoon had hij heel opgewekt geklonken. Toen hij diezelfde avond kwam, ben ik naar boven gegaan. Zo kon ik er voor Roy zijn mocht het nodig zijn. Al snel hoorde ik beneden gejoel en vooral gelach. Roy riep mij erbij en wat bleek? Zij waren ook zwanger! Zijn vrouw kwam naar ons toe en zo hebben wij de avond met zijn vieren aan tafel doorgebracht. Wat waren wij ongelooflijk gelukkig allemaal en wat hebben wij gelachen, helemaal toen we erachter kwamen dat er maar 2 dagen verschil tussen de uitgerekende datum zat.

Het is natuurlijk heel bijzonder dat zij na zoveel jaar van het ene traject naar het andere traject uiteindelijk toch op de natuurlijke manier zwanger zijn geworden. In onze vriendengroep ging daar alle aandacht naartoe en dat vond ik meer dan prima. Ik ben sowieso al geen uitbundig type en werd de aandacht niet zozeer op ons gelegd en het ‘ongeplande’ zwanger zijn. Wij hebben dan ook werkelijk waar totaal geen opmerkingen of rare blikken gekregen, van niemand niet.

En zo blijkt maar weer, soms kan je je zo ontzettend druk maken om iets en achteraf gezien blijkt het tegenovergestelde waar te zijn!

denise-van-der-pluym

3 Reacties op “Roy en Denise zijn net 5 maanden samen als blijkt dat ze zwanger is

 1. Hier hetzelfde meegemaakt toen wij net 9 maanden samen waren! Even schrikken maar meer dan welkom!
  Ik kan mij geen leven zonder haar voorstellen!

  Wat zijn jullie tactvol omgegaan met jullie vrienden. Onze vrienden hebben allemaal nog geen kinderen. Doordat wij ouders werden gingen wij een hele andere periode in. Maar gelukkig gaven wij elkaar van beide kanten respect hiervoor.

  Succes met je zwangerschap!

  Liked by 1 persoon

  • Wat leuk, een zelfde soort situatie maar toch ook weer heel anders door dat jullie als eerst ouders werden in jullie vrienden kring. Fijn dat jullie vrienden hier respect voor hebben!

   Like

 2. Pingback: Eindelijk een baan en dan, zwanger! |·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s