Slapeloze nachten, mama was even offline

Ik kreeg al berichtjes in m’n inbox en zelfs een appje van een vriendin, vanwaar de stilte op MoedersNatuurlijk. 

Mama was even offline

Geen zorgen, alles gaat goed! We hebben alleen super zware nachten achter de rug! Slapeloze nachten! Femke heeft 4 tandjes die allemaal tegelijk doorkomen en is ook nog eens verkouden, dat wordt dus niet slapen. 

Iedere nacht wakker..

We hebben de afgelopen nachten steeds van 01.00-04.00 uur opgezeten. Jeetje, wat is dat vermoeiend! Arme Fem was niet in slaap te krijgen. Huilen en hoesten wisselde elkaar af. Als ouder zijnde zou je het liefst alle kwaaltjes overnemen, maar dat gaat helaas niet. Zo sneu als die kleintjes iets hebben waar je nauwelijks iets aan kunt doen. Een zetpilletje verlicht iets, maar daar maken we liever ook heen gewoonte van. De neusspray helpt tegen verkoudheid, maar helpt weer niet bij de nare hoest. 

Dood moe

Door al die gebroken nachten was ik overdag echt dood moe. Echt, zo moe, ik kon wel huilen van vermoeidheid. Nou draagt een zwangerschap natuurlijk ook niet bij aan een positief energie niveau, maar dit was echt extreem. De controle bij de verloskundige verklaarde gelukkig een hoop. Ik had laatst bloed laten prikken en mijn Ferritine gehalte was te laag. 

Ferritine is een eiwit dat zorgt voor opslag van ijzer in je cellen. Zoals we weten heeft ijzer en vooral een tekort daaraan gevolgen voor je energie niveau. De waarde zou moeten liggen tussen de 20-150, maar bij mij was dit 17. Gelukkig valt hier wat aan te doen. Ik ben gestart met een ijzer drankje en de komende twee weken zijn we vrij! Heerlijk! Even tijd om uit te rusten. 

Sorry trouwe volgers

Door alle slapeloze nachten en dus de vermoeidheid had ik geen puf meer om nog achter m’n pc te kruipen en leuke blogs voor jullie te schrijven. Sorry, want door jullie lieve berichtjes weet ik dat jullie het gemist hebben. Bedankt hiervoor, dat doet me echt goed. 

Tandjes zijn door

Niet getreurd, ik heb goed nieuws! Femke haar tandjes zijn volgens mij nu door en ook haar hoest wordt weer minder, gelukkig! Hopelijk kunnen we ’s nachts weer lekker doorslapen en krijg ik mijn energie weer terug. Ik voel me in ieder geval fit genoeg om weer lekker voor jullie te schrijven! Daar word ik zelf ook blij van! 

Hebben jullie ook wel eens van die dagen dat je denkt, nog vermoeider kan ik niet worden, maar het dan toch nog erger kan? Waren jullie tijdens de zwangerschap ook vaak moe?  Ik ben benieuwd naar jullie reacties. 


4 Reacties op “Slapeloze nachten, mama was even offline

  1. Poehee! Echt zwaar he die nachten, bizar hoe dat erin hakt. Hier net de zesde ziekte achter de rug…ook zo zielig maar ook erg pittig voor ons.
    Fijne vakantie en duim voor je mee dat Femke snel de oude is! Wij gaan volgende week op vakantie, kan niet wachten!

    Liked by 1 persoon

  2. Poeh dat lijkt mij zwaar! ik ken deze nachten zeker bij van ons dochtertje. Ook zij kreeg laatst vier tanden in 1 en dat was geen pretje. Maar ik was er niet nog eens zwanger bij. Misschien gebruik je het al, maar als Anne verkouden is gebruiken wij Luuf. DIt helpt bij haar heel goed. Volgens mij is het niet echt een medicijn. Maar door deze balsam kan ze wel beter en fijner slapen. Fijne zwangerschap!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s