Tips voor een gelukkige relatie

Een gelukkige relatie, dat willen we toch allemaal? Maar hoe kun je daar voor zorgen wanneer jullie een kindje krijgen en jullie relatie er anders uitziet dan toen jullie nog met z’n tweetjes waren. Een goede relatie ontstaat meestal vanuit jullie verliefdheid, maar blijft niet vanzelf goed. Aan een goede relatie wordt altijd gewerkt.

Vandaag deel ik graag mijn ervaringen met jullie. Wat maakt dat ik me zo gelukkig voel met Edwin en dat ik kan genieten van ons gezin?

Geen voor wat hoort wat…
Als jij voor mij…dan doe ik voor jou. Nee! Natuurlijk willen Edwin en ik elkaar graag helpen, vanuit de liefde voor elkaar. Niet omdat hij iets voor mij doet dat ik in ruil daarvoor iets terug doe. Handel vanuit liefde! Doe je dit niet, zal er een strijd ontstaan, want dan vindt de één dat hij/zij zoveel meer doet, dat daar wel iets tegenover mag staan.

Accepteer elkaar
Accepteer elkaar zoals jullie zijn. Hou van de persoon om wie hij/zij is en probeer elkaar niet te veranderen. Natuurlijk kun je slechte eigenschappen wel benoemen en ombuigen tot iets positiefs, maar je kunt van iemand geen compleet ander persoon maken. We hebben nou eenmaal allemaal onze tekortkomingen. Leg je focus op de goede dingen die je juist zo van elkaar kunt waarderen dat helpt je om die kleine dingen waaraan je je mogelijk irriteert te vergeten.

Vorm een team! 
Help elkaar, zoals je dat doet in een team. Haal het beste in elkaar naar boven zodat jullie samen en als gezin een topscore neerzetten; puur geluk! Zie niet iedere opmerking als commentaar, maar als coaching. Jullie willen toch allebei het beste voor jullie gezin? Denk aan een teamsport, waarbij je met elkaar voor het beste score gaat. Soms heb je tegenslagen, maar wanneer je ze als team opvangt sta je sterk!

Vertrouwen 
Vertrouwen is één van de belangrijkste dingen in een relatie. Het blindelings vertrouwen dat je er altijd voor elkaar zal zijn, wat er ook is. Zonder vertrouwen zal er geen diepgang zijn in een relatie, omdat je jezelf nooit helemaal kunt openstellen voor de ander.

Blijf communiceren
Ook wij hebben natuurlijk onze dingetjes waarom het soms iets minder gaat. Eigenlijk zit het dan altijd in de communicatie. Blijf met elkaar communiceren! Deel met elkaar wat er in je omgaat, wat je graag zou willen doen of wat je plannen zijn. Deel met elkaar wat je bezig houdt, zo zorg je ook weer voor diepgang in je relatie. Door jullie verhalen te delen zul je dichter tot elkaar komen en dat is wat je juist zo graag wilt.

Lachen!!!
Heb lol samen! Ze zeggen niet voor niets, een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Zorg dat jullie samen plezier hebben. Samen lachen is toch veel gezelliger dan samen zitten suffen op de bank. Vraag je eens af waar jullie blij van worden.

Vrijheid
Laat elkaar vrij om dingen te doen die je leuk vindt.Je hoeft niet altijd alles samen te doen, zeker niet. Het is ook fijn wanneer je iets voor jezelf hebt en kunt doen waar je energie van krijgt. Denk aan een hobby/sport of aan uitjes met vrienden/vriendinnen. Je komt vol energie terug en deelt dan weer de verhalen met elkaar.

Quality time!
Maak tijd voor elkaar! Niet alleen voor het gezin, maar ook voor jullie samen. Naast papa en mama zijn jullie ook nog elkaars partner. Probeer dus tijd in te lassen zodat jullie samen iets kunnen gaan doen. Ook wanneer je de kinderen liever niet wegbrengt of geen oppas hebt blijft er genoeg tijd voor elkaar over. Wanneer de kinderen op bed liggen kunnen jullie ook samen een filmpje kijken. Kaarsjes aan, een hapje en een drankje erbij en genieten van de leuke avond!

Blijf elkaar verrassen
Dat hoeven natuurlijk geen mega dure cadeau’s te zijn, dat kan ook klein. Kookt meestal één van jullie, verras de ander dan eens met een lekker gerecht. Verras elkaar door iets onverwachts te doen. Zo zijn wij gisterenavond onverwachts met z’n drietjes uiteten geweest. Gewoon op een woensdagavond, omdat het prachtig weer was en we wilde genieten met elkaar. Die onverwachte dingen, die maken het extra leuk!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn tips vinden. Natuurlijk zijn er nog tal van tips op te noemen, maar ik ben heel benieuwd hoe jullie er voor zorgen dat jullie relatie goed blijft gaat of herken je juist door deze punten waarom je relatie is stuk gelopen?

Uiteten met zn drietjes

Op een door de weekse dag uiteten! Zomaar, om te genieten met elkaar 💛

 

 

 

Een Reactie op “Tips voor een gelukkige relatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s