Onzekerheden tijdens mijn zwangerschap

Vandaag wil ik graag een persoonlijk verhaal met jullie delen over mijn onzekerheden tijdens deze zwangerschap.

Eigenlijk is er maar één ding waar ik me niet fijn bij voel en dat is mijn gewicht. Nu zul je denken, je bent zwanger, dus H A L L O extra kilo’s, maar zo simpel ligt het niet.

Altijd te zwaar…
Mijn hele leven ben ik aan de zware kant geweest. Gelukkig heb ik jaren geleden mijn levensstijl compleet omgegooid waardoor ik grip kreeg op mijn figuur. Ik verloor de kilo’s en zat goed in mijn vel. Heerlijk! Wij houden van gezond en onbewerkt eten, wat in mijn ogen de ideale manier is om een gezond gewicht te bereiken.

Mijn eerste zwangerschap kwam ik 23 kg aan
Tijdens de zwangerschap van Femke kwam ik maar liefst 23 kilo aan. Yes, je leest het goed. 23 hele kilo’s en misschien zelfs nog iets meer, maar die laatste dagen heb ik niet meer op de weegschaal gestaan. Ik heb niet ongegeneerd zitten proppen, maar snoepte wel meer dan anders. Gelukkig was ik enkele dagen na de bevalling al 9 kg kwijt en binnen 4 maanden was ik weer terug op mijn oude gewicht.Hierover schreef ik een blog, Bye bye zwangerschapskilo’s. 

Zo, jij groeit goed!
Ook nu lijkt mijn lichaam echt geen moeite te hebben met het vasthouden van extra kilo’s. Mensen die de opmerking maken “Zo, jij groeit goed!” bedoelen het misschien goed of hebben er in ieder geval geen kwade gedachtes bij, voor mij voelt het alsof ik me moet verantwoorden voor niet alleen mijn steeds groter wordende buik, maar ook voor de extra kilo’s die op andere plekken op mijn lichaam kleven.

De juiste kleding
Die extra kilo’s maken het ook lastig om de juiste kleding te vinden. Ik post zo’n één keer per twee weken een blog met mijn outfits van die periode. Ik draag het liefst jurkjes, maar voel me een stuk minder elegant nu ik er voor mijn idee een paar stalpoten onder heb. Hakken kan ik vanwege bekken klachten niet goed dragen, waardoor ik eigenlijk alleen nog maar platte schoentjes draag. Niets mis mee, maar echt vrouwelijk vind ik het niet. Ik ben dol op hakken, maar dat zit er de komende 4 maanden even niet in. Gelukkig heb ik nu een aantal outfits waar ik me wel prettig in voel, dat geeft gelukkig weer een stukje rust en neemt een deel van de onzerkheid weg.

Dankbaar
Natuurlijk ben ik heel dankbaar voor deze zwangerschap, we zijn dolgelukkig dat we een tweede kindje krijgen. Maar die extra kilo’s hadden van mij niet gehoeven. Soms overheerst mijn onzekerheid, wil ik me gewoon lekker in mijn vel voelen, bruisen van de energie, en stralen in mooie kleding. Misschien is dat beeld maar voor een kleine groep mensen weggelegd en moet ik gewoon accepteren dat die extra kilo’s er nu bij horen. Hopelijk ben ik ze weer net zo snel kwijt al bij Femke.

Schuldig
Soms voel ik me schuldig, omdat ik niet altijd even blij ben met mijn zwangere buik. Zwanger zijn is iets moois, daar ben ik het absoluut mee eens. Het is bijzonder dat er een klein mensje in je groeit wat je straks zelf op de wereld gaat zetten. Maar toch…die extra kilo’s blijven voor mij ongemakkelijk.

Ik ben heel benieuwd of er meer mama’s zijn die dit zo hebben ervaren. Waren jullie altijd blij en trots met jullie zwangere buik of maakte het jullie soms ook onzeker?

Graag wil ik nog twee foto’s met jullie delen, de eerste van een week geleden en de tweede is een foto van vlak voor de zwangerschap. Ik kan wel weer uitkijken naar een plat buikje 😉

 

 

 

5 Reacties op “Onzekerheden tijdens mijn zwangerschap

  1. Ik droeg mijn buik heel erg naar voren en kwam 14 kilo aan….maar mijn (grote) buik droeg ik altijd met trots…een onverwacht wonder. Nu kleven er nog altijd wat zwangerschapskilo’s aan…Ik ga je blog daarover maar eens lezen 😉 Kan wel wat tips gebruiken!

    Liked by 1 persoon

  2. Ha,

    Je bent echt heel mooi zwanger! Je jurkjes staan je mooi! Je gevoel is alleen soms anders dan je zou wensen.
    En zwangerschap is iets prachtigs, maar uiteindelijk is t toch bedoeld om straks een heel mooi meisje te ontvangen. Succes d’r komende maandjes waarin je nu al dienstbaar bent aan je dochter. Niet altijd makkelijk en toch… Alles waard he?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s