Een schoon huis of een blij kind…

Wassen, opruimen, strijken, dweilen, jullie kennen het wel. Om nog maar niet te spreken over alle andere “verplichtingen” die we als ouders hebben. Boodschappen, koken, helpen met huiswerk, de kinderen brengen naar de voetbal, hockey, zwem of muziekles, we zijn echte duizendpoten. En, we doen het natuurlijk met alle liefde!

Maar, dat huishouden komt wel
Toen ik in de boekhandel stond en zocht naar een kaart zag ik deze kaart staan…Zeker nu ik niet meer mag tillen en weinig in huis mag doen zette mij dit aan het denken.

Good mums have sticky floors

Good mums have sticky floors

Hoe deel je je tijd in? 
Natuurlijk vinden we het allemaal fijn wanneer ons huis schoon is. Het liefst heb ik alles spik en span, maar helaas lukt dat niet (altijd). Het is ook fijn om tijd te maken voor de kinderen, lekker even met ze spelen, kroelen of meegaan naar de sportclub. Wanneer ze uit school of uit de opvang komen tijd voor ze te hebben.

Je kind zal zich later herinneren dat…
Mama altijd aan het poetsen was of…Dat mama tijd had om leuke dingen te doen en er was op de momenten dat het nodig was. Jij herinnert je de keer echt niet meer dat er niet gestofzuigd was, of die keer dat de zolder vol hing met schone was die nog gestreken moet worden. Nee, je herinnert je de mooie momenten waarop je tijd voor elkaar vrij maakte. Hoe mooi is die gedachte.

Juiste balans
Het moet natuurlijk geen zwijnenstal worden, een beetje opgeruimd en de spullen aan de kant is wel fijn. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden. Als mensen bij ons binnen komen vinden ze het soms net een showroom en vragen ze zich af of het altijd zo netjes is. Dat mocht ik willen…Als Femke wakker is vinden wij dat ze de ruimte moet krijgen om lekker te kunnen spelen. Natuurlijk is 1 stuk speelgoed niet genoeg en haalt ze het liefst al haar speelgoed uit de kast. Prima, laat haar maar lekker ontdekken en met de spulletjes spelen die ze leuk vindt. Zodra ze haar naar bed gaat, zowel ’s middags of ’s avonds is het tijd om al het speelgoed weer op te ruimen. Doordat we het huishouden redelijk goed bijhouden is alles vaak zo aan kant. Ik blijf toch wel bij de stelling, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Nooit gedacht..
Nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, want ik ben (of was?) toch wel echt van de poets. Wanneer je samen bent en nog geen kinderen hebt is een huishouden gewoon compleet anders. Nu zijn andere dingen belangrijk en gaat tijd met het gezin voor.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie omgaan met het huishouden, rommeltjes van de kinderen en hoe jullie dit combineren met eventueel nog een baan etc. 

Een Reactie op “Een schoon huis of een blij kind…

  1. Groot gelijk! Ik zit in hetzelfde parket of pakket hoe je dat ook zegt. Soms gewoon dan maar lekker de boel de boel laten en de kinderen gaan voor en het geluk hoor! Soms is het gewoon zo’n gekkenhuis dat het lijkt alsof je echt nergens aan toe komt die dag. Dat is zo’n dag dat ik meestal naar het eind ervan zoiets heb van ohja..laat maar..het is niet erg. Het komt morgen wel weer goed.
    Fijn om een stukje herkenning terug te vinden hier.
    Liefs, Mijntje.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s