Moeders voor moeders, misschien kun jij ook helpen!

Als je samen met je partner een kinderwens hebt en hebt besloten om “er voor te gaan”, wil je maar één ding, zwanger worden. Nog liever gisteren dan vandaag! Helaas is dat niet altijd zo makkelijk en duurt het soms langer dan gehoopt.

Ik was jong en gezond, waarom lukte het dan niet om zwanger te worden? 
Ook de zwangerschap van Femke liet langer op zich wachten dan wij gehoopt hadden. Ik was jong en gezond, dus wat kon ons nou in de weg staan?  Helaas zijn er meer stellen die ook met vruchtbaarheidsproblemen te maken hebben. Er kunnen tal van oorzaken zijn, sommige kunnen gelukkig makkelijk verholpen worden, zoals in ons geval.

Geen eisprong 
Ik had niet altijd een eisprong, wat voor een zwangerschap natuurlijk wel noodzakelijk is. Gelukkig is de medische wetenschap zover dat dit probleem ons niet meer in de weg zou staan. Maar niet alleen de medische wetenschap, ook jij als zwangere vrouw kan mensen helpen met een kinderwens.

Hoe jij kunt helpen?
Vanaf de 6de week van je zwangerschap tot aan de 16de kun je jouw steentje bijdragen door je op te geven voor moeders voor moeders. Het welbekende hCG hormoon dat vanwege de zwangerschap in jouw urine zit kan gebruikt worden voor het maken van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Injecties hebben ons geholpen
Om zwanger te raken was ik onder behandeling bij een gynaecoloog. Helaas werkte het slikken van bepaalde hormoontabletten niet, waardoor we een stapje verder moesten. Het zetten van injecties in mijn buik. Ik vond het al lang prima, we hadden één grote wens die we graag in vervulling wilde laten gaan, dus kom maar op met die injecties. Als dit is wat ons kan helpen, dan grijp ik die kans! Zo gezegd, zo gedaan. Ik zette 10 dagen lang injecties in mijn buik, injecties met een bepaald hormoon dat er voor zorgde dat er een eisprong zou komen. En met succes!

Zwanger!
Mooi nieuws, en zo dankbaar! Dankzij al die moeders die hebben geholopen met het inleveren van hun urine kon dit medicijn gemaakt worden. Dankzij hen kon ik dus de injecties zetten en zwanger raken. Zonder die injecties hadden wij misschien een stuk langer moeten wachten.

Eenmaal zwanger besloot ik om mezelf op te geven, zodat ook ik nu andere stellen kon helpen die mogelijk hetzelfde probleem hebben.

Opgeven via de website
Op de website van Moeders voor Moeders schreef ik mezelf in. Diezelfde dag nog werd ik gebeld door een informatrice van MvM. Zij  bevestigde mijn aanmelding en we maakte een afspraak voor een avond later in die week. Wel moet ik de ochtend van de afspraak mijn urine opvangen, zodat er die avond nog één keer een zwangerschapstest kon worden gedaan. Prima! De test was positief, dus ik mocht meedoen! 

Geluk kun je delen

Geluk kun je delen – MoedersNatuurlijk

10 weken lang mijn urine opvangen, dat was alles
10 weken lang moest ik mijn urine opvangen en bewaren in de daarvoor geleverde blauwe plastic flessen. Deze lever je één keer per week in, of ze worden thuis bij je opgehaald (je mag ze op de dag zelf buiten zetten en je hoeft dus niet thuis te zijn). Dat het zo gemakkelijk was om andere moeders te helpen!

Lang niet iedereen weet van Moeders voor Moeders
Ik merkte dat lang niet alle zwangere dames op de hoogte zijn van Moeders voor Moeders. Door het schrijven van mijn blog hoop ik zo meerdere zwangere dames te bereiken, want mogelijk wil jij ook wel helpen.

test moeders v moeders.jpg

positieve zwangerschapstest

Dit bericht is niet gesponsord, maar geschreven vanuit mijn eigen ervaring. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s