De co-sleeper kan weer van zolder

Wat was het fijn om Femke de eerste 4 maanden ’s nachts dichtbij me te hebben. Femke sliep namelijk in de co-sleeper, een bedje aan ons bed vast.

Het laatste jaar zie je het steeds meer, of misschien lijkt dat zo, nu we er zelf ervaring mee hebben. Toen wij mensen hierover vertelde keken ze ons soms wat vreemd aan.

Met je baby op 1 kamer slapen
Soms vinden mensen dat een baby vanaf de geboorte op hun eigen kamertje moet slapen. Iedereen mag daarin zijn eigen mening hebben, daar zal ik niet over oordelen. Wel is bewezen dat het slapen met je kindje op één kamer in meerdere opzichten beter is.
Eerder schreef ik een blog over de co-sleeper die wij hebben en hoe we uiteindelijk de overstap naar haar ledikantje hebben gemaakt.

Praktisch
Naast dat wij de velen voordelen zagen was  het ook erg praktisch, aangezien ik haar borstvoeding gaf en er anders vaak uit had gemoeten. Doordat ze zo dichtbij lag kon ik haar zo pakken om aan te leggen.

Komt de tweede ook weer bij jullie op de kamer?
Nu we onze tweede verwachten krijg ik regelmatig de vraag of ik weer borstvoeding ga geven (Ja! Daarover volgt nog een blog) en of de baby weer bij ons op de kamer komt te liggen. Ons tweede meisje e zal ook absoluut weer in de co-sleeper bij ons op de kamer slapen.Ik zie er zoveel voordelen van in en vind veilig samen slapen heel belangrijk.

Benieuw hoe Femke zal reageren
Als Femke haar zusje geboren wordt, zal Femke zelf bijna 1,5 jaar zijn. Ik ben heel benieuwd hoe ze er op zal reageren als ze ziet dat haar zusje bij ons in de co-sleeper slaapt en zij in haar eigen bedje. Is ze oud genoeg om dat de beseffen en misschien wel jaloers te worden of is ze daar nog te klein voor?

Ik ben heel benieuwd of jullie kleintje ook bij jullie op de kamer heeft geslapen en voor hoe lang. Hoe hebben jullie dit ervaren? Waren er ook al broers en zusjes in huis die misschien jaloers waren of slapen jullie met het hele gezin op één kamer?

 

Een Reactie op “De co-sleeper kan weer van zolder

  1. Wij hadden best bij tijds de cosleeper al naast het bed neergezet en legden Lisa uit dat die voor de baby was. Haar plekje zou tussen ons in blijven. In de loop van de nacht komt ze altijd naar ons toe.
    Na de geboorte was t heel erg wennen dat er uberhaupt een kleintje was. Maar ze is nooit jaloers geweest en begreep wat er aan de hand was.
    De cosleeper hebben we weinig gebruikt, omdat we tijdens t voeden in slaap vielen en ze wakker werd bij het overleggen. Nu hebben we 3 matrassen naast elkaar op lattenbodems en ligt Carlijn bij mij. Inderdaad supermakkelijk met voeden en heel fijn voor een kleintje die je aanwezigheid voelt.
    Carlijn heeft ook een eigen kamer en over een tijdje wanneer ze ook eens buiten de doek slaapt, wijden we die kamer vast eens in voor overdag, maar ik denk dat die nog een tijdje ongebruikt zal zijn. Komt allemaal vanzelf 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s