Baby wordt geboren in FIAT 500, op rondweg Breda

Mijn grootste angst is dat we het ziekenhuis niet halen. De bevalling van Femke duurde maar 3,5 uur en een tweede gaat vaak sneller zeggen ze. De verloskundige heeft geadviseerd me ook voor te bereiden op een thuisbevalling, maar zelf geven wij echt de voorkeur aan het ziekenhuis. Het overkwam Piet en Daniëlle gisteren. Lees je mee?

Op weg naar het ziekenhuis

Toen Piet en Daniëlle van Aart uit Zevenbergen opweg waren naar het ziekenhuis voor de geboorte van hun tweede dochter liep de bevalling anders dan gedacht!

Ik voel het hoofdje! 

Hun kersverse dochter Julia kwam namelijk ter wereld in hun FIAT 500. Terwijl de vader het ziekenhuis in de verte kon zien, riep moeder dat zij het hoofdje kon voelen.

Dachten zij genoeg tijd te hebben, aangezien hun eerste dochter er 16 uur over deed om geboren te worden, kwamen ze nu tijd te kort om ook maar het ziekenhuis te halen.

Stoppen of doorrijden?

Piet zat achter het stuur en zag hoe Daniëlle in een reflex haar kleren uit deed. Moest hij stoppen of doorrijden? Aangezien hij het ziekenhuis in de verte al zag besloot hij het laatste te doen, terwijl zijn vrouw op dat moment geheel zelfstandig haat dochter ter wereld bracht.

Schreeuw om hulp!

Gelukkig bereikte zij al snel het ziekenhuis, waar Piet naar binnen is gerend en om hulp schreeuwde! Gelukkig stonden er binnen 30 seconde een aantal artsen klaar om baby Julia en de kersverse ouders te helpen.

Trots!

Toen de artsen al snel wisten te vertellen dat het er goed uit zag viel er wen enorme last van hun schouders, wat een opluchting! Piet is zo trots op Daniëlle, “Ze heeft in haar eentje gewoon een kind ter wereld gebracht, onder minder prettige omstandigheden zullen we maar zeggen. Daar kan je alleen maar respect voor hebben”.

Veel geluk gewenst!

Wauw, als moeder weet ik hoe ingrijpend een bevalling is, laat staan in een auto opweg naar het ziekenhuis. Gelukkig maken zij het goed en wensen we hen alle geluk toe!

Heb jij een bijzonder bevallingsverhaal?

Alle bevallingen blijven bijzonder, maar sommige springen er toch wel tussenuit. Heb jij nou zo’n verhaal en zou je het leuk vinden om dit te delen? Stuur dan een mail naar moedersnatuurlijk@gmail.com 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s