DIY! Maak je eigen limonade, zonder suiker!

Wat drinken jullie, wanneer het stralend weer is? 

Misschien dat jullie mijn andere blog ook kennen, www.biologischnatuurlijk.com

Voordat ik moeder werd schreef ik met name over voeding, gezondheid  en lekkere recepten. Sinds de geboorte van Femke vind ik het alleen zo leuk om over de ontdekkingen als moeder te schrijven, dat mijn andere blog niet meer zoveel aandacht krijgt als ik zou willen geven.

Ah fijn, dat was niet wat ik met jullie wil delen. Ik wil vandaag een recept met jullie delen voor zelfgemaakte drankjes. Deze komen dus wel van mijn andere blog, maar ik kan me voorstellen dat moeders dit ook leuk vinden om te lezen.

Ben jij dus ook opzoek naar een alternatief voor frisdrank, maar wil je ook wel eens iets anders dan water. Bekijk dan zeker even deze tips.

Fruitwater

  • Water (je kunt eventueel ook voor spa rood/groen kiezen)
  • Aardbeien
  • Munt
  • Citroen

Meer dan dit heb je niet nodig! Een heerlijk verfrissend drankje zonder slechte suikers. Dit zal je op warme dagen helpen om voldoende te drinken. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Denk aan frambozen, blauwe bessen, sinaasappel of kiwi.

fruit water

Ice Tea 

Ook Ice tea kun je heel makkelijk zelf maken. Ik hou niet eens van ice tea uit de winkel vooral omdat het vaak zo gezoet is, mijn zelfgemaakte variant vind ik echt heerlijk.

Het is heel eenvoudig. Het enige nadeel is dat het even af moet koelen voordat je het kunt opdrinken.

Wat heb je nodig? 

  • 1,5 liter gekookt water
  • Earl Grey thee – ik gebruik theïnevrij i.v.m. mijn zwangerschap
  • 1 citroen of limoen
  • 1 cm verse gember
  • Eventueel 1 tl honing

Aan de slag! 

Kook het water en zet vervolgens de thee in een grote kan. Afhankelijk van hoe sterk je normaal thee drinkt laat je de thee trekken. Ik ben zelf meer van de slappe thee, vandaar de lichte kleur. Snijd de citroen of limoen in dunnen schijfjes en maak kleine stukjes van de gember. De citroen/limoen en de gember kunnen nu in de kan.

Laat het eventjes afkoelen voordat je de kan ik de koelkast zet. Haal de citroen/limoen na ongeveer 45 minuten uit de Ice Tea, anders zal deze bitter worden. Mocht je het al te bitter vinden of toch een beetje zoetigheid missen, voeg dan een theelepeltje honing toe.

En dan…genieten van je verfrissende drankje

ijsthee

Wat drinken jullie met dit warme weer?

4 Reacties op “DIY! Maak je eigen limonade, zonder suiker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s