Update, mijn 20ste zwangerschap week

Ik blijf het wat vreemd vinden dat wanneer ik 19 weken en een aantal dagen zwanger ben ik dus al in mijn 20ste zwangerschapsweek zit. Maar goed, het is zo.

Update, lengte en gewicht

Gemiddeld is de baby nu zo groot als een wortel en weegt hij of zij 300 gram, wat gelijk staat aan een paar slippers.

Hoe gaat het met mij en de baby?

Na maandag zat de schrik er goed in. Heb je mijn blog gelezen waarin ik vertel over de bloeding die ik had en we naar het ziekenhuis moesten voor een echo? Gelukkig is de bloeding gestopt en heb ik tot op heden geen nieuwe bloeding meer gehad. Ik hou me uiterst rustig, wat een hele opgave is. Ik vind het vooral heel lastig dat ik Femke niet mag tillen. Als ze aan m’n benen staat en me met haar blauwe ogen aankijkt met de blik “Mam, til me nou op” ga ik naast haar op de grond zitten om even lekker te kroelen.

Ik doe eigenlijk nauwelijks nog huishoudelijke klusjes en neem echt goed mijn rust. Ik merkte dat mijn kantoorbaan toch intensiever is dan ik altijd dacht. Wanneer je je goed voelt gaat alles je vrij gemakkelijk af, maar het op en neer rennen voor allerlei hand en span diensten valt me nu toch best zwaar. Ik ben vooral bezorgd om de gezondheid van de baby. Een bloeding voel je vooraf niet aankomen, dat maakt het zo verraderlijk. Je voelt niets wanneer je een grens over gaat, dus rust nemen is echt de enige oplossing.

Met de baby lijkt alles goed te gaan. Een mooie hartslag en op de echo zag alles er ook goed uit. Woensdag 24  augustus hebben we de 20 weken echo, zo spannend! Ik ben heel benieuwd of ze ondanks de ligging van de placenta alles goed kunnen zien. De gezondheid van ons kindje staat natuurlijk voorop, maar we zijn toch ook wel heel benieuwd naar het geslacht. We hebben absoluut geen voorkeur voor een jongen of meisje, maar nieuwsgierig zijn we natuurlijk wel!

Eerder schreef ik al dat wij de naam van ons kindje misschien ook wel gelijk willen delen. Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit. Wat ik er leuk aan vind is dat je direct de reactie kan zien, terwijl je de reactie niet kunt zien wanneer je dit na de geboorte bekend maakt over de telefoon.

Op de helft

Nu we in de 20ste week van de zwangerschap zitten ben ik alweer op de helft, er vanuit gaande dat ik rond de 40 weken zwanger zal zijn. Femke werd geboren met 40 weken en 3 dagen. Het gaat dit keer zo hard, de weken vliegen echt voorbij. Een tweede zwangerschap is in die zin echt heel anders. Ik heb heb druk met Femke, mijn werk en blog, de andere dagelijkse dingen dat de weken echt voorbij vliegen.

Extra ijzer

Omdat ik regelmatig wat vermoeid was heb ik een drankje gehaald van Floradix, een ijzerdrankje dat voor mij altijd heel goed helpt tegen de ergste vermoeidheid. Gelukkig slaat dat weer goed aan en voel ik me minder moe.

floradix.png

Buikfoto

Natuurlijk wil ik ook nog graag een foto van mijn zwangere buik met jullie delen. Kijk eens hoe mooi m’n buik al groeit. De vorm van m’n buik is precies hetzelfde als bij Femke, zal dat iets betekenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s