Waarom een dankbaarheidsboekje? 

Om te beginnen ben ik voor heel veel dingen dankbaar in het leven. Mijn gezin, het feit dat ik moeder mocht worden en wederom zwanger ben, ons huis dat we vorig jaar samen gekocht hebben en de fijne omgeving waar onze kinderen op mogen groeien. De hechte band met mijn ouders, lieve vriendinnen, een baan en een goede gezondheid.

Dankbaarheidsboekje
Naast bovenstaande dingen die dus erg belangrijk voor mij zijn, maak ik dagelijks dingen mee waar ik dankbaar voor wil zijn. Niet vanuit een geloofsovertuiging, maar omdat ik graag stil wil staan bij de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Vaak wensen we ons van alles, maar in veel gevallen zijn dat materialistische dingen, zoals een auto, nog meer kleding, een nieuwe telefoon noem het maar op. Natuurlijk kunnen we daar heel gelukkig van worden en zijn ze soms ook noodzakelijk, maar laten we eens verder kijken dan dat.

Wat staat er in mijn boekje?
Om jullie een idee te geven van dingen die je op kunt schrijven in je boekje deel ik hier een aantal van de dingen waar ik ankbaar voor ben. Natuurlijk kan het zijn dat jij hele andere dingen in het leven hebt waar je dankbaar voor bent.

  • Zondag 7 augustus: Femke’s eerste verjaardag gevierd. Wat mogen we gelukkig zijn met zoveel lieve mensen om ons heen. Het was een geweldige dag! Femke vond de papiertjes en het zingen geweldig! ‘S avonds moe maar voldaan op de bank! Wat fijn dat we dit feestje zo voor Femke hebben kunnen vieren. Ook heel dankbaar dat we het zo getroffen hebben met onze lieve buren. Tijdens hun vakantie mochten we gebruik maken van hun koelkast, zodat we alles voor de verjaardag kwijt konden. Waar vind je dat nog?
  • Maandag 8 augustus: dankbaar dat ik parttime kan werken en vandaag vrij ben. Zo kunnen Femke en ik op het gemak al haar cadeautjes bekijken en samen spelen met het nieuwe speelgoed.
  • Dinsdag 9 augustus: wat kan ik er van genieten als ik Femke en Doodle lief samen zie spelen en delen. Op dinsdag past mijn moeder altijd op, wat mag Femke zich gelukkig prijzen met zo’n lieve oma! Dankbaar dat mij moeder in goede gezondheid is en op Femke kan passen. Hopelijk hebben ze later net zo’n hechte band als ik ook heb met mijn opa en oma.  
  • Woensdag 10 augustus: na een lange werkdag knutsel ik Femke haar eerste traktatie in elkaar! Tevreden met het resultaat plof ik om 21.30 uur op de bank!
  • Donderdag 11 augustus: Femke mag voor het eerst trakteren. Wat hebben de juffen het lokaal mooi versierd. Er wordt gezongen, de krans hangt aan de deur en Femke wordt verrast met een leuke voorleesboekje. Wat fijn dat Femke zulke lieve juffen heeft en we zo’n goede opvang voor haar hebben gevonden.
  • Vrijdag 12 augustus: mijn ouder gaan een wandeling maken bij ons in de buurt en halen Femke op om gezellig mee te gaan. Lief dat ze dit doen! Zo heb ik even de tijd om uit te rusten, iets wat ik tijdens de zwangerschap goed kan gebruiken.
  • Zaterdag 13 augustus: wat is het heerlijk om even wat tijd voor mezelf te hebben en te genieten van mijn afspraak bij de kapper. ‘S avonds stap ik in een schoon, fris opgemaakt bed, dat blijft altijd zo fijn!

Waarom ben ik met een dankbaarheidsboekje begonnen?
Door de vlog van “Sanny zoekt geluk” kwam ik op het idee  van een dankbaarheidsboekje. Er zijn zoveel dingen om blij of dankbaar voor te zijn. Als we ze niet op zouden schrijven zijn we ze waarschijnlijk zo vergeten, omdat ze zo klein zijn, maar tegelijkertijd ook zo groot. Vaak beseffen we pas wat we hebben als we het niet meer hebben. We kunnen met z’n allen ook altijd erg blijven hangen in wat we niet hebben en vast houden aan negatieve gedachtes. Ik heb besloten om daar een streep onder te trekken, het leven is te kort en te mooi om daarin te blijven hangen. Daarnaast wil ik er dagelijks bij stil staan dat geluk niet zit in spullen, maar veel meer in de dagelijkse dingen die we met elkaar meemaken. Geen geld hebben kan ongelukkig maken, maar tegelijker tijd is geluk niet te koop.Ik koester daarom de mooie momenten die ik dagelijks mee maak. Deze boodschap wil ik later ook zo graag aan Femke en aan ons andere kindje meegeven, zodat zij altijd hun hart zullen najagen en kiezen voor geluk en niet per definitie gaan voor de goede baan vanwege het salaris, maar zoveel mogelijk kiezen voor hetgeen dat hen gelukkig maakt.

Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van een dankbaarheidsboekje en hoe jullie omgaan met de kleine dingen die je gelukkig maken. Houden jullie dit ook bij in een boekje of misschien in een app? Ik zie uit naar jullie reacties. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s