Gaan we de naam van ons kindje al delen? 

Zoals jullie misschien al weten hebben we woensdag 24 augustus de 20 weken echo gepland staan. Natuurlijk is de gezondheid van ons kindje het meest belangrijk, maar we zijn ook heel benieuwd of we een jongen of een meisje zullen krijgen. Gelukkig hebben we geen voorkeur, maar natuurlijk zijn we wel reuze nieuwsgierig.

Een zoon of nog een dochter? 
Nadat we het nieuws met onze familie en vrienden hebben gedeeld zal ik ook jullie het grote nieuws vertellen. Jullie zullen dus eind augustus weten of wij een zoon of nog een dochter verwachten. Wat denken jullie? Mijn buik voelt precies hetzelfde als bij Femke, ik voel me hetzelfde en ik heb in dezelfde dingen trek, maar zal dat ook iets betekenen?

Jongensnamen, meisjesnaam
Het blijft lastig om een naam te kiezen. Je kindje zal de rest van zijn leven deze naam dragen. Je wilt dat de naam bij het kindje past, maar ook bij de namen van de andere gezinsleden. Wanneer meerdere mensen binnen het gezin dezelfde voorletter hebben kan dit nog al eens verwarring opleveren met de post.

Wij zijn er uit!
Gelukkig zijn we er uit en hebben we een naam voor een jongen en een naam voor een meisje. Als we het geslacht met iedereen delen, waarom dan nog niet de naam?

We denken er serieus over na om op het moment dat we het geslacht bekend maken ook de naam met iedereen te delen. Zodra wij weten of het een jongen of een meisje is zullen wij hem of haar ook bij naam gaan noemen. Hij of zij maakt al zo’n deel uit van ons leven, waarom zouden we dit dan niet met anderen delen?

Verbaasd
Zelf was ik ook verbaasd toen ik dit voor het eerst mee maakte. Tijdens de zwangerschap van Femke deed ik aan zwangerschapzwemmen, waar ik vriendin Madelon heb leren kennen. Zij vertelde me destijds, wij krijgen een zoon, Job. Ik keek haar vragend aan omdat ze zijn naam al aan ons vertelde. Ze zei heel nuchter, of jullie het nou nu weten of over enkele weken zien op het geboortekaartje. Tja, daar zit wat in dacht ik. Toen Edwin deze week opperde hetzelfde te doen, dacht ik eigenlijk…waarom ook niet.

Twijfel
Toch twijfel ik nog. Komt die twijfel omdat het eigenlijk ongebruikelijk is om een naam voor de geboorte al te delen met anderen of wil ik het gewoon echt nog even voor onszelf houden? Het is zo leuk om iets te weten waar andere mensen nieuwsgierig naar zijn, maar aan de andere kant zijn wij zo blij met onze keus van de naam, dat we hem ook graag willen delen.

Wat vinden jullie?
Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier over denken. Zouden jullie het leuk vinden om de naam die wij gekozen hebben al te weten? Hebben jullie zelf de naam ook al gedeeld met anderen voordat jullie kindje geboren werd of wisten jullie misschien niet eens het geslacht. Ik zou het erg leuk vinden om jullie reactie te lezen.

12 Reacties op “Gaan we de naam van ons kindje al delen? 

 1. Hi Anna,
  Leuk om te lezen en een interessante vraagstelling. De keuze die jullie maken is in beide gevallen natuurlijk goed, jullie moeten je eigen hart daarin volgen. Nieuwsgierig ben ik uiteraard wel, haha.
  Zelf zou ik er nooit voor kiezen. Je kunt tegenwoordig al zoveel voor de geboorte over het kindje dat in je buik verstopt zit bekend maken: geslacht, dmv echo’s al een stukje uiterlijk, ze kunnen gewicht en lengte ook redelijk inschatten(op de missers na die ook gemaakt worden). Ik zou zelf zoiets dan nog geheim willen houden tot op het laatste moment en willen onthullen als het wondertje daadwerkelijk daar is.
  Ik ben heel benieuwd waar jullie voor kiezen😊

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben ook benieuwd! Maar jullie moeten gewoon jullie hart volgen bij deze keuze. Doen wat je zelf wilt en je niks van anderen aantrekken. Ik deelde de naam al met mijn dichte omgeving (vriendinnen, ouders en zus). Ik gok bij jullie op een jongen!

  Liked by 1 persoon

 3. Het is inderdaad Amerikaans om de naam al te delen. Is daar bijna standaard. Ik zou het zelf graag voor me houden ook omdat ik toch een soort van bang ben dat iemand die in mijn omgeving eerder bevalt dan die naam ‘inpikt’ ofzo… Ik weet niet wat dat is haha… Wij hebben bij Merijn heel erg lang gedaan over namen en wel of niet vernoemen en de meisjesnaam ligt er eventueel nog voor de toekomst. En altijd heb ik dan als er eventuel een meisje bij neven/nichten/broer/vriendinnen geboren zou worden van spannend waar komen ze mee.
  En wij hebben toen ook veel al verteld behalve de naam en het geboortekaartje 😉.

  Liked by 1 persoon

 4. Lekker doen wat goed voelt!😃 Ik kon alle andere info niet voor me houden en heb alles direct gedeeld, behalve de naam! Wat nog best spannend was omdat 2 vriendinnen ook zwanger waren; 1 van een jongen net als wij, en de ander hield het geslacht geheim hihi Nu niemand het nog weet ga ik ook zeker geboortekaartjes sturen, terwijl als men toch al weet wat het wordt en hoe het heet je, voor mijn gevoel, het verrassingseffect van het kaartje af is :p Ieder zijn voor keur hihi
  Liefs Emy

  Liked by 1 persoon

 5. Dat wordt nog ff dubben dan! Ik zou het zelf voor me houden. Dan is het belmomentje na de bevalling toch wel specialer, heb je nog iets nieuws te melden.
  Maar ik weet hoe graag je lekker alles deelt an 🙂 dus dat is voor jezelf mss ook gewoon heel fijn! En kans op verspreken is er dan ook niet.

  Liked by 1 persoon

 6. Pingback: Update, mijn 20ste zwangerschaps week | MoedersNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s