Voorkeur voor een jongen of meisje?

Het klinkt altijd zo cliché “Als het maar gezond is”, maar het is zo waar. Wanneer je zwanger bent hoop je allemaal op een gezond kindje. Natuurlijk vragen we ons die eerste weken, of sommige zelfs hun hele zwangerschap af, of er een klein jongetje of meisje in je buik groeit.

Voorkeur
Ik heb mezelf altijd wel gezien als een moeder van een meisje. Heel veel roze en lekker tutten. Samen uit een poppenserviesje thee drinken, zoals ik zelf altijd met mijn moeder deed. Gek genoeg heb ik tijdens mijn eerste zwangerschap steeds gedacht dat we een jongetje zouden krijgen. Zelfs na de 20 weken, waarin wij hoorde een dochter te krijgen, was ik niet overtuigd, maar uiteraard wel blij met deze mooie uitslag. Ik moest heel even schakelen omdat ik in mijn gedachte zo met een jongetje zat. Dat heeft geloof ik 5 minuten geduurd en nadat we die middag in de stad hadden geshopt voor echte meiden dingen waren de gedachte van een jongen verdwenen. Ik had totaal geen voorkeur, ik was enorm blij eindelijk zwanger te zijn. En nu, tijdens mijn tweede zwangerschap…ook niet!

Een jongen of toch een meisje
Ik zou het onwijs leuk vinden wanneer we een zoon zouden krijgen, een klein broertje voor Femke. Alles nieuw, dit keer in blauw. Een stoere jongenskamer en zoals wordt gezegd, je hebt er van allebei één. Een jongen en een meisje, hoe mooi zou dan zijn! Het lijkt me ergens ook wel weer spannend. Een meisje is inmiddels zo vertrouwd. Zou het bij een jongetje echt anders zijn?

Een zusje voor Fem lijkt me ook onwijs leuk, zeker vanwege het kleine leeftijdsverschil. We hebben ook nog zoveel mooie pakjes en dekentjes van Femke, het zou leuk zijn om dat weer te kunnen gebruiken. Later kunnen de meiden dan gezellig samen meiden dingen ondernemen, kleding en make-up lenen, zoals meiden dat onderling doen.

Kortom, wij hebben absoluut geen voorkeur. Voor zowel een jongen als een meisje valt iets te zeggen.

24 augustus is de grote dag!
Op woensdag 24 augustus hebben we de 20 weken echo. We hebben allebei vrij genomen om stil te staan bij dit bijzondere moment. Natuurlijk is de gezondheid van ons kindje het aller belangrijkst, maar de geslachtsbepaling vinden we toch ook wel erg spannend.

Shoppen!
Na de echo gaan we gezellig naar de stad om iets moois voor onze kleine uit te zoeken, net zoals we dat bij Femke hebben gedaan. Wat zal het worden……Blauw of toch weer roze? Spannend! Wij kijken er erg naar uit. Ik hou jullie op de hoogte!

2 Reacties op “Voorkeur voor een jongen of meisje?

  1. Pingback: Gaan we de naam van ons kindje al delen?  | MoedersNatuurlijk·

  2. Pingback: Update, mijn 20ste zwangerschaps week | MoedersNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s