Alsjeblieft, niet weer 23 kg aankomen! 

Tijdens de zwangerschap van Femke kwam ik ongeveer 23 kg aan. Gelukkig was ik 4 maanden na mijn bevalling de kilo’s weer kwijt, maar prettig voelde ik me er niet bij.

In mijn blog waarin ik schreef hoe ik deze kilo’s ben kwijtgeraakt, schreef ik ook hoe ik al bijna mijn hele leven met mijn gewicht in gevecht ben. Gezond eten is geen enkel probleem, daar ben ik dol op! Maar alle kleine snackjes die ik neem zetten gewoon enorm aan.

Minder zwangerschaps cravings  
Gelukkig heb ik deze zwangerschap minder last van cravings dan tijdens de zwangerschap van Fem. Wel heb ik weer enorme trek in zuivel zoals kwark of magere yoghurt. Eigenlijk kan ik zuivel nauwelijks verdragen, maar de behoefte is zo sterk, dat ik denk dat mijn lichaam het gewoon nodig heeft. Maar aan toe geven dus. Ook dit keer heb ik weer trek in zure dingen. Sinaasappels, water met citroen, groene appels, als het maar zuur is! 

Stand tot nu toe
Inmiddels ben ik ruim 14 weken zwanger en ben ik ongeveer 4kg aangekomen. Nog best te doen, maar ik merk dat ik dikker wordt. Niet alleen m’n buik, want die mag zo groot groeien als nodig is! Maar ook mijn benen moeten er aan geloven! Balen! Hopelijk weet ik het dit keer een beetje te beperken, maar ik weet ook dat je er nou eenmaal niet heel veel invloed op hebt.

Lijnen tijdens de zwangerschap een No Go!
Ook tijdens de zwangerschap van Femke heb ik me niet buitensporig gedragen. Ik at gezond, snoepte af en toe, maar zat niet te proppen. Toch kwam ik fors aan. Hopelijk kan ik het dit keer toch iets beperken. Alleen lijnen tijdens de zwangerschap is een echt no go! De enige manier om het dus te beperken is nog bewuster leven, de snoepmomentjes te beperken en met name gezonde keuzes te maken voor de hoofdmaaltijden én de tussendoortjes.

Hoeveel kwam jij aan tijdens de zwangerschap?
Ben jij veel aangekomen tijdens de zwangerschap en hoe lang duurde het voordat je de kilo’s weer kwijt was? Ben je vaker zwanger geweest, dan ben ik heel benieuwd of je tijdens de zwangerschappen ongeveer evenveel aankwam of dat er een fors verschil in zat. Ik zou het leuk vinden jullie reacties te lezen.

 

 

Een Reactie op “Alsjeblieft, niet weer 23 kg aankomen! 

  1. Wow, nou ik vind het knap dat je zo snel al je kilo’s van de vorige zwangerschap kwijt was!
    Ik kwam 11 kilo aan, moest na 2 weken nog maar 1 kilo tot m’n start gewicht, maarrrrr toen werd ik Tony Chocolonely fan, en had heel erg behoefte aan zoet toen Juul een huilbaby was. Echt een emotie eter dus nu nog plus vier helaas. Heel lastig om die eraf te krijgen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s