Jij een vrije dag en je kind naar de opvang

Toen ik in verwachting was van Femke en het idee van een kinderdagverblijf nog zielig vond, kon ik me niet bedenken dat er moeders zijn die hun kind wegbrengen terwijl zij zelf vrij zijn.

Met plezier naar het KDV

Femke is inmiddels al weer ruim 10 maanden en gaat met heel veel plezier naar het kinderdgverblijf. Ik hoor je denken, “Hoe kan ze nou weten, dat haar kind van 10 maanden het naar haar zin heeft”. Zodra we Femke wegbrengen heeft ze nog nauwelijks oog voor ons. Ze ziet de andere kindjes en wil alleen nog maar gezellig spelen. Ook heeft ze een fijn ritme op het KDV, met slaapjes, eet momenten, speeltijd en andere leuke activiteiten. Wanneer we haar ophalen krijgen we altijd een dikke knuffel, maar blijft ze alle kindjes volgen en in de gaten houden. Het is nog een hele klus om haar jasje aan te doen, want het liefst speelt ze lekker verder. Het voelt dus voor ons absoluut niet als zielig dat we Femke naar het KDV brengen. Wij zijn ook erg blij met het KDV waar Femke naar toe gaat. De groepen zijn klein en er zijn fijne juffen met wie we goed contact hebben.

spelen op het kdv

Femke is lekker aan het spelen op het KDV

Druk, druk druk…

Ondanks dat ik “maar” drie dagen werk heb ik een leuke, maar ook ontzettend drukke baan. Daarnaast zullen jullie ook herkennen dat de tijd die je over hebt gaat zitten in dingen als het huishouden. Wassen, strijken, boodschappen, hier en daar nog wat poetsen en alle vrije tijd die je had is alweer voorbij. Daarom nam ik laatst heerlijk een vrije dag, terwijl Femke naar de opvang ging.

Quality time!

Toen had ik dus die vrije dag, een dag helemaal voor mezelf! Jeetje, wat zou ik daarop gaan doen? Ik wild eigenlijk zoveel, dat ik er wel een week mee had kunnen vullen. Het huishouden liet ik voor wat het was, want nu wilde ik echt even genieten en opladen. Ik besloot om naar mijn favo restaurant te gaan, Villa Augustus in Dordrecht. Ik had er heerlijk de tijd om aan mijn blog te werken, dronk heel veel kopjes thee, glaasjes jus en bestelde een heerlijk stukje taart. Ik belde mijn moeder op of ze zin had om met me te komen lunchen. Wat een heerlijk plan, want het was lang geleden dat we echt samen iets leuks hadden gedaan. Echt even moeder-dochter tijd! Wat was het fijn! ‘S middags heb ik nog gewinkel, een paar boodschapjes gedaan en toen was de dag alweer voorbij.

moeder en dochter

Moeder en dochter lunch 💛

Opgeladen en ready to go!

Deze dag was zo fijn en heeft me weer opgeladen. Ik denk dat het goed is om af en toe tijd voor jezelf vrij te maken. Dat maakt me uiteindelijk ook weer een leukere moeder. Je bent opgeladen en hebt minder snel last van irritaties. Aan het eind van de dag was het ook weer heerlijk om Femke op te halen en weer lekker te knuffelen.

villa augustus, chocoladetaart

Een heerlijk glutenvrij chocoladetaartje en een glas verse jus!


Nemen jullie wel eens de tijd voor jezelf?

Ik ben benieuwd of jullie ook wel eens tijd voor jezelf nemen en hoe jullie die tijd dan indelen. Laat je een berichtje achter?

 

 

5 Reacties op “Jij een vrije dag en je kind naar de opvang

  1. Pingback: Hoera! MoedersNatuurlijk bestaat 1 jaar! | MoedersNatuurlijk·

  2. Hoi! Ja, ik neem zeker tijd voor mezelf. Het ouderschap is leuk hoor, begrijp me niet verkeerd, maar naast moeder en partner ben ik ook nog altijd Linda. En Linda verdient zo nu en dan ook wat tijd voor haarzelf! Ik vind dit niet meer dan normaal. Al merk ik soms aan de reactie van andere moeders dat niet iedereen deze mening deelt… Goed stuk! Groeten,
    Linda

    http://lifehealthbeauty.nl

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s