Spannende weken! Reorganisatie, ben ik mijn baan kwijt? 

Jeetje, wat zijn de afgelopen week spannend geweest! Het was dan ook even een stuk rustiger op mijn blog. Hieronder lezen jullie waarom. 

Ben ik mijn baan kwijt?

Op maandag 9 mei genoot ik heerlijk van mijn vrije dag met Femke. We hadden heerlijk gefietst en genoten samen van het mooie weer. Tot dat ene telefoontje, mijn werkgever. Of ik, op mijn vrije dag en het liefst nu, naar kantoor kon komen. Ik wist dat 9 mei een belangrijke dag zou worden, maar er was mij steeds verteld dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Toch ging ik met een onderbuik gevoel richting mijn werk. Femke kon gelukkig de rest van de middag bij mijn moeder blijven, zodat ik alle tijd op kantoor had. 

fietsen op de stella

De ochtend van 9 mei, Femke en ik hebben heerlijk gefietst.


Eenmaal op kantoor, het slechte nieuws!

Ik had mijn tas nog maar net neergezet en kon direct met mijn leidinggever meelopen naar personeelszaken. Ik nam plaats aan tafel, waar ik de woorden aanhoorde “Anna, ik heb slecht nieuws voor je. Jouw functie is te komen vervallen”.  Wat?! Hoe kon dit dan toch gebeuren? Ik had me immers geen zorgen hoeven maken, maar hoorde nu toch echt dat ik mijn baan kwijt was. Binnekort zouden er interne vacatures vrijkomen, waarop ik zou kunnen solliciteren. 

Positief blijven! 

Niemand heeft er iets aan als ik ga zitten klagen of in de put ga zitten. Ik bleef al die tijd positief en was er van overtuigd dat ik mijn functie deels zou kunnen behouden. Alles wees er op dat dit goed zou komen, dus waarom bij de pakken neerzitten? 

Velen met mij…

Wat ik één van de moeilijkste situaties vond, was het zien vertrekken van andere collega’s. We hebben een prettige werksfeer en daardoor weet je van de meeste collega’s ook hun persoonlijke situatie. Een ontslag betekend in de meeste gevallen dat de kostwinnaar plots zonder werk zit. Je weet dat ze een gezin hebben, tientallen jaren werkzaam zijn geweest bij dit bedrijf en dat ze nu op straat staan. Vreselijk, wat leef ik met hen mee! 

Meer kandidaten voor mijn functie

Helaas was ik niet de enige die (een deel van) mijn functie in wilde vullen. Naar mijn idee is niet alles even netjes verlopen, maar daarover zal ik hier niet uitweiden. Het was een ongelijke strijd, laat ik het daar bij houden. 

Nieuw aanbod, nieuwe uitdaging! 

Gelukkig heeft personeelszaken mij een passend voorstel gedaan, waar ik best tevreden mee ben. Iedereen weet dat het niet mijn eerste keus is, maar ik ben dankbaar dat ik na een flinke reorganisatie nog werk heb. Ik werk voor een geweldig bedrijf en vind mijn baan als Management Assistent onwijs leuk. Op naar een nieuwe uitdaging dus! Ik ben ontzettend benieuwd wat me te wachten staat. Ik ga deze uitdaging positief tegemoet! 

Toch verder blijven kijken?

De situatie zal het komende jaar nog flink veranderen. Zoals ik al zei werk ik voor een geweldig bedrijf, heb ik een leuke functie en mag ik me gelukkig prijzen met een stel fijne collega’s. Toch zal ik mijn ogen openhouden voor andere uitdagingen. Ik hoop dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht komt, maar het idee dat ik geen werk meer zou hebben vind ik erg onprettig. 

Hebben jullie dit wel eens meegemaakt?

Hebben jullie wel eens een reorganisatie meegemaakt of zijn jullie vanwege een andere reden wel eens werkeloos geweest? Niet werken kan ook een bewuste keus zijn, hoe bevalt het jullie? Laat je hieronder een berichtje achter? 

8 Reacties op “Spannende weken! Reorganisatie, ben ik mijn baan kwijt? 

 1. Dat moet een hoop stress met zich meegebracht hebben!

  Maar je zegt best tevreden te zijn met de oplossing. Is “best tevreden” genoeg voor jou?

  Ik weet dat het heel erg spannend is om je baan om te zeggen na zoveel jaar. Het voelt veilig en vertrouwd. Maar als je dan eenmaal in het diepe bent gesprongen voelt dat zo fijn. En natuurlijk is geld erg makkelijk, maar het is zeker niet het belangrijkste.

  Never settle for less than you deserve – dat is wat ik aan mijn dochter mee wil geven. En dat lukt niet als ik zelf met minder genoegen zou nemen.

  Chantal Straver schreef een mooi boek, Toen ik eindelijk durfde. Ik raad het je aan 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Wat heftig. Ja zelf ook meegemaakt. Mededeling gekregen en binnen een maand toch thuis komen te zitten. Desillusie toen, maar regeling getroffen en maar 1 maand echt werkeloos geweest toen. Gelukkig dus een leuke, flexibele, duurzame nieuwe werkgever en collega’s gevonden. En tijd voor een eigen bedrijf ernaast, waar ik mijn passie voor schminken en natuurlijke producten in kwijt kan! Voor mij ideale combinatie.
  Ik hoop voor je dat het goed verloopt verder.

  Liked by 1 persoon

 3. Pingback: Alweer zwanger? | MoedersNatuurlijk·

 4. Pingback: Tweede zwangerschap was ongepland ·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s