Bedankt voor 9 maanden trouwe dienst!

Bedankt boobs, voor 9 maanden trouwe dienst! Dankzij jullie heb ik Femke kunnen voeden met mijn melk!

9 maanden borstvoeding 

Femke is nu 9,5 maanden oud. Vanaf de dag dat ze geboren is tot precies 9 maanden is er geen dag voorbij gegaan zonder borstvoeding of zonder kolven. In het begin natuurlijk heel wat keren per dag, en lag ze in totaal wel uren bij me te drinken, maar naar mate de maanden vorderde werd dat steeds minder. Tot en met 6 maanden heeft Femke uitsluitend borstvoeding gekregen, pas daarna zijn we begonnen met het geven van hapjes. Zwaar was het zeker en het heeft om nodig wat doorzettingsvermogen gevraagd, maar we hebben het gedaan! Oh yeah!

Klieven van tongriempje en lipbandje

Ik ben super trots dat het ons gelukt is, want we hebben geen makkelijke start gehad. Mijn tepels waren stuk, de vellen hingen er aan en ik had pijn. Maar stoppen, NEE! Ik had me voorgenomen dit te doen, dus van stoppen was geen sprake. Femke haar tongriempje en lipbandje moesten gekliefd worden, daarna zou het beter gaan. Eenmaal gekliefd ging het aanhappen ook stukken beter en kwam de borstvoeding goed op gang. Femke was toen drie dagen oud.

Waarom ik met 9 maanden gestopt met het geven van borstvoeding

Wanneer je mijn vlog hebt gezien, ben je waarschijnlijk al op de hoogte. De reden dat ik heb besloten te stoppen is mede vanwege Femke haar allergie voor koemelk, soya, geitenmelk en ei. Zelf mag ik geen gluten en moest daarnaast ook al de dingen laten staan die Femke niet mag hebben. Ik was dus zeer beperkt in wat ik kon eten en wat niet, uiteten gaan was onmogelijk, want vraag een kok maar eens te koken zonder gluten, zuivel, ei etc. Daarnaast stopt met 9 maanden het kolfrecht. Kolven in mijn eigen tijd zou betekenen dat ik langere werkdagen moet maken en Femke dus langer op het kinderdagverblijf is. We hebben de voedingen in 1,5 maand tijd teruggebracht naar 2 tot3 drink momentjes per dag en gecombineerd met flesvoeding. Uiteindelijk hebben we het afgebouwd naar alleen de ochtend. De dag dat we zijn gestopt, 7 mei, heeft Femke voor het slapen gaan nog bij me gedronken.

Afsluiten van een mooie en bijzondere periode

7 mei, de laatste borstvoedingsdag.


Jeetje, ondanks dat ik al van meerdere moeders had gehoord dat stoppen een moeilijk moment is, had ik het onderschat. Ik heb echt huilend op de bank gezeten. Deze mooie en bijzondere momenten dat ik ons meisje kon voeden waren dan echt voorbij. Vanaf nu zou ik haar nooit meer aan de borst hebben. Ik heb intens genoten van de laatste voeding en ondanks dat het echt niet altijd even gemakkelijk is geweest ben ik blij dat ik heb doorgezet en dat ik Femke 9 maanden lang borstvoeding heb kunnen geven. De lieve lachjes, troost en kroel momenten en alles er omheen had ik niet willen missen.

Hoe is het nu Femke flesvoeding krijgt?

Femke krijgt vanwege haar allergieën Nutramigen flesvoeding. Doordat ze borstvoeding gewent was en dus altijd op verzoek gevoed is drinkt ze niet in één keer de grote hoeveelheid (210cc) die andere baby’s op haar leeftijd krijgen. Ze drinkt ongeveer 4-5 flesjes op een dag van 120-170 cc. Ik moet zeggen, flessenvoeding geeft wel meer structuur en is zoveel makkelijker. Ik hoef niet meer te denken aan het kolven, kan eindelijk weer normale BH’s dragen, Edwin kan Femke ook de fles geven, waardoor ik ook makkelijker van huis kan en ik kan weer veel gevarieerder eten, waardoor uiteten ook weer mogelijk is. Ondanks dat stoppen een moeilijk moment was zie ik er nu ook de voordelen van in dat ze flesvoeding krijgt.

Ik ben heel benieuwd of jullie borstvoeding hebben gegeven en hoe lang. Hoe vonden jullie het om te stoppen? Misschien heb je vanaf de geboorte al gekozen voor flesvoeding, ook dan ben ik benieuwd hoe je dit hebt ervaren. Laat je een reactie achter?

 

 

 

2 Reacties op “Bedankt voor 9 maanden trouwe dienst!

  1. Jeetje wat knap dat je het zo lang hebt volgehouden met zo’n strikt dieet. Mijn kolfrecht zit er bijna op, maar ik ga door met voeden. Geen idee hoe lang. Bij de oudste zijn de drinkmomentjes toen gereduceerd naar vooral in de avond en soms ’s morgens. Mijn lichaam pakte dat zonder kolven prima op, maar het is nu natuurlijk nog maar de vraag of dat dit keer ook zo gaat zijn. Voor hetzelfde geld stopt de productie.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s