Ons kind viel van bed!

Dikke tranen met tuiten bij Femke en bij ons een hartslag die nog sneller ging dan van een konijn. Wij hadden de schrik van ons leven toen we van het weekend een harde klap hoorde, helemaal toen die klap opgevolgd werd door hard gehuil van onze kleine meid.

Daar lag ze dan, naast ons bed. Één tel geleden lag ze nog heerlijk te spelen en was er niets aan de hand. Één moment van onoplettendheid, wat ging dat snel. We zaten zelf op de rand van het bed en waren dus gewoon in  haar buurt.

Taboe

Gelukkig weet ik van een aantal vriendinnen dat het hen ook is overkomen en dat ongelukken in een klein hoekje zitten. Maar wat voel je je schuldig als ouder en stom tegelijk, dat je je kind net dat ene ogenblik uit het oog verliest. Dat is precies één van de redenen waarom de meeste moeders dit niet met elkaar delen. Ze willen niet veroordeeld worden of de stempel ‘slechte moeder’ krijgen. Natuurlijk wil niemand dat zijn kind zich bezeerd. Je doet het al helemaal niet opzettelijk, maar toch gebeurd het. Dit maakt je absoluut geen slechte ouder.

Blauwe plek

Femke heeft door haar val een klein blauw plekje op haar wang. Arm kind. Gelukkig heeft ze er voor de rest niets aan over gehouden.

Huisartsenpost

Door de enorme schrik heb ik de huisartsenpost gebeld. Femke moest na de val wel direct huilen, ik wist dat dat een goed teken was. Wat de assistente nog verder vroeg;

  • Is ze gevallen van 1 meter hoogte of meer? Poe, gelukkig niet!
  • Komt er bloed of vocht uit haar oor? Gelukkig, ook niet!
  • Is ze buiten bewustzijn geweest? Jeetje, nee! Daar moet je toch niet aan denken!
  • Moest ze overgeven? Nee!
  • Moest ze direct huilen? Ja!
  • Is ze alert? Ja!
  • Wat is de oorzaak van haar val? Onoplettendheid (met het schaamrood op onze kaken)

Wat was ik blij dat alle bovenstaande vragen positief kon beantwoorden. Ik vroeg de assistente of ik haar wel op bedje mocht leggen voor haar slaapje, of dat ik haar misschien wakker moest houden in verband met een eventuele hersenschudding. Gelukkig was daar geen aanleiding voor en mocht Femke gewoon lekker haar bedje in.

Is dit jou ook wel eens overkomen?

Is dit jou ook wel eens overkomen? Dat je kindje is gevallen of misschien iets ingeslikt heeft wat absoluut niet had gemogen? Kom er dan gerust voor uit. Het zorgt er voor dat die andere moeders zich niet bestempelen als slechte moeder. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, zo zie je maar. En, anderen kunnen natuurlijk ook leren van de fouten die zijn gemaakt. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Dikke pret met z’n drietjes.

2 Reacties op “Ons kind viel van bed!

  1. Inderdaad een taboe onderwerp en ik heb me ook wel eens afgevraagd waarom…. Bij ons een bijna ongeluk toen Stella nog maar een paar weken was. Ze lag klaar om aan de borst te drinken toen ik nog even iets wilde pakken van de salontafel….; ze rolde bijna van mijn schoot af. Grote schrik en schuldgevoel, maar gelukkig dus niet echt gevallen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s