9 maanden op, 9 maanden af, buikfoto’s

Jullie kennen het vast wel, de befaamde 9 maanden op, 9 maanden af.

Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn en genoot met volle teugen. Natuurlijk waren er soms ook mindere momenten, maar over het algemeen had ik een zeer voorspoedige zwangerschap.

Iedere week een foto
Ik maakte vanaf week 7 iedere week een foto van mijn buik. Het is zo bijzonder om je lichaam te zien veranderen wetende dat er een klein mensje in je buik zit.

Veranderingen, 9 maanden op
Natuurlijk word je dikker, dat is logisch. Maar ook je lichaam maakt de nodige veranderingen door. Mijn bloeddruk was tijdens mijn zwangerschap nog lager dan anders, zo 110/60. Daardoor was ik geregeld duizelig, maar verder voelde ik me goed. Tegen het eind begon in ook vanwege de warmte (30 graden +) vocht vast te houden, maar dit was ik na de backing gelukkig weer snel kwijt. Misselijk ben ik ook wel geweest, maar dat was alleen zo tussen de 6e en 12e week. Natuurlijk was ik ook meer vermoeid, maar ach, als dat alles is.

9 maanden af 
Ik kan de 9 maanden af bijna aantikken, nog twee weken te gaan, maar daarin verwacht ik geen bizarre veranderingen meer. Wat ik de maanden na mijn zwangerschap heb gemerkt is dat mijn haar met bossen tegelijk uitviel. Zo erg dat ik zelf langs de huisarts ging, die het toch nog even aan wilde kijken. Gelukkig komen er nu weer allemaal nieuwe haartjes en valt mijn haar niet meer uit.

Ook merk ik dat mijn buik niet meer zo plat is als voor mijn zwangerschap, ik blijf helaas dat flubbertje houden (toch maar naar de sportschool misschien). Mijn zwangerschapskilo’s ben ik gelukkig wel allemaal kwijt. 

Mijn heupen hebben weer redelijk dezelfde stand ingenomen, want ik pas al mijn broeken van voor de zwangerschap weer. Wel is mijn bekken nog zacht vanwege de borstvoeding, dit zorgt voor rugpijn of eigenlijk dus bekkenpijn, wanneer ik een dag op hoge hakken loop. Best frustrerend, want voor mijn zwangerschap liep ik bijna altijd op hoge hakken.

De eerste weken na de bevalling was ik soms ook best emotioneel, om niks, die rot hormonen! Gelukkig verdween dat ook weer redelijk snel.

Nu Femke haar nachten gelukkig beter gaan en we de borstvoeding aan het afbouwen zijn krijg ik mijn energie pas weer echt terug. Heel fijn!

Deze foto maakte ik enkele weken geleden. Toch best tevreden met het resultaat.   

Hoe zijn bij jouw de 9 maanden op en 9 maanden af verlopen? Had je veel klachten of voelde je je ook erg goed?
Ik zou het leuk vinden om jullie reacties te lezen.

4 Reacties op “9 maanden op, 9 maanden af, buikfoto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s