Mailen met je baby, peuter of kleuter 

Jullie lezen het goed! Femke heeft haar eigen e-mailadres. Al voordat ze geboren werd maakte we voor haar een mailadres aan. Waarom, zul je denken?

Mailen naar je kind

Femke kan natuurlijk nog lang niet lezen en heeft voorlopig niets aan haar e-mailadres, ze weet niet eens wat het is. Toch mailen we haar geregeld. Je zal je ongetwijfeld afvragen wat we dan mailen. Het mailtje onderaan de pagina is een voorbeeld van wat we haar sturen, in het mailtje zit een  bijlage met het filmpje dat we die dag maakte. 

Mooie momenten vastleggen

Ik leg bijna alles vast op film of foto. Deze foto’s of filmpjes mailen we naar Femke met een klein verhaaltje erbij. Mocht ons ooit iets overkomen heeft ze altijd leuke en mooie herinneringen van ons. Maar ook wanneer we met elkaar heel oud worden, waar we natuurlijk wel vanuit gaan, is het leuk als ze op een dag deze dingen terug kan lezen en zien. 

Deel het adres

Natuurlijk kun je dit mailadres ook doorgeven aan opa’s, oma’s, ooms, tantes, de oppas noem maar op. Zo kunnen zij ook mailtjes sturen van bijzondere momenten. Ontzettend leuk voor later toch! 

Als Femke oud genoeg is

Als Femke straks oud genoeg is zal zij haar inloggegevens krijgen en alle mailtjes kunnen lezen. Het lijkt me een leuk moment om dit met haar verjaardag te geven of een andere mijlpaal, misschien wanneer ze naar een nieuwe groep gaat en goed kan lezen. 

Praktisch, een eigen e-mailadres 

Naast dat we lieve mailtjes sturen is het mailadres ook heel praktisch. Garantiebewijzen van Femke haar spulletjes of andere dingen die we voor haar aanvragen worden naar haar mailadres gestuurd. Zo onthouden we altijd dat de dingen die we voor Femke gekocht of aangevraagd hebben we ze in haar mailbox terug kunnen vinden. Super handig toch! 

 

13 Reacties op “Mailen met je baby, peuter of kleuter 

 1. Wat leuk dat jullie haar mailen. Lijkt me zo waardevol voor later. ik heb voor mijn dochter ook een emailadres aangemaakt, maar doe er nog niets mee. Dit is een leuk idee!

  Liked by 1 persoon

 2. Bijzonder he? Ik heb dit ook voor Tygo. Al vanaf het moment dat ik zwanger was. Laatst heb ik een stukje terug gelezen. Bizar hoeveel je dan alweer vergeten bent. Ik ben me er daardoor nog meer bewust hoe bijzonder het is voor Tygo maar ook voor mezelf. Waar mijn moeder nu veel niet meer weet kan ik het later terug zoeken of laten lezen.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat een ontzettend leuk en lief idee! Mijn zoon is nu ruim 2 jaar oud en alhoewel ik de nodige foto’s maak en babyboeken heb mis ik het toch om ergens al die leuke anekdotes te delen en stukjes voor later op te schrijven. Dit is echt een uitkomst natuurlijk!

  Liked by 1 persoon

 4. Leuk! Ik doe het ook, alleen net anders. Ik heb een notitieboek waar ik brieven voor Yarah in schrijf. Die wil ik dan graag geven als ze 18 jaar word. Hier ben ik al in begonnen tijdens mijn zwangerschap zo leuk om soms terug te lezen 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Hoera! MoedersNatuurlijk bestaat 1 jaar! | MoedersNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s