Ik verlang naar 1 nacht doorslapen

Wat zou die ene nacht al een enorm verschil maken! Ik verlang er zo naar om weer eens door te kunnen slapen, al is het maar voor één keer…

Voordat ik moeder werd sliep ik altijd goed. Ik was geen uitslaper, maar een vroeg uit de veren type. Soms werd ik ’s nachts wakker en keek ik op mijn wekker om me vervolgens weer heerlijk om te kunnen draaien. Maar nu, ik zou er heel wat voor over hebben om weer eens door te slapen of erger nog, eens tot 09.00 uur in bed blijven liggen.

8 maanden slapeloze nachten!

Femke is 8 maand en heeft nog nooit een nacht doorgeslapen. We merken wel dat ze langere slaapjes maakt, maar een nacht doorhalen zit er helaas nog niet in.

Borstvoeding de boosdoener?

Al mijn vriendinnen geven flesvoeding en hebben baby’s die gewoon doorslapen. Femke krijgt nog borstvoeding, maar we zijn begonnen om dit af te bouwen. Borstvoeding is lichter verteerbaar, waardoor borstvoedingsbaby’s vaker drinken, dus ook ’s nachts. Ik ben me er ook van bewust dat de melksuikers goed zijn voor de hersenontwikkeling, dus dat de nachtelijke rituelen van m’n meisje niet voor niets zijn…Maar toch, die ene nacht, wat zou het fijn zijn.

Papfles, troosten, laten huilen..

We hebben al veel geprobeerd. Een papfles maken in borstvoeding is onbegonnen werk, in borstvoeding zitten zoveel enzymen dat er geen papje ontstaat. Femke uit bed halen om alleen te troosten werkt soms, maar vaak komt ze kort daarna toch echt om even te eten. Laten huilen, hebben we tegen als onze gevoelens in geprobeerd, het werkte wel, maar is als ouders hartverscheurend.  Geen optie dus om dit nog eens of laat staan altijd te doen.

5 minuten methode

Vrijdagen waren we op het consultatiebureau. Femke groeit en ontwikkeld zich goed. Het is dus tijd om haar slaapritme aan te pakken. Niet alleen voor Femke, maar ook voor onszelf. We werken allebei, dus al die gebroken nachten beginnen nu wel zijn tol te eisen.

Op aanraden van het consultatiebureau zullen we binnenkort starten met de 5 minuten methode. Als Femke huilt, zullen we haar iedere 5 minuten even gaan troosten, net zo lang tot ze slaapt.

Benieuwd of dit werkt

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd of dit gaat werken. Het zal best even doorzetten zijn, voor ons alle drie.

Ervaringen?

Hebben jullie ervaring met de 5 minuten methode? Vanaf welke leeftijd sliep jullie kindje door?

Gouden tips zijn meer dan welkom!

4 Reacties op “Ik verlang naar 1 nacht doorslapen

 1. Toen Mila ongeveer net zo oud was als Femke hebben we dit ook geprobeerd op aanraden van het cb. Het heeft wel gewerkt, maar kort. Lag niet aan haar, maar aan onze discipline. Is het geen optie dat jullie elkaar afwisselen? Dat je man eruit gaat en een gekolfd flesje geeft en jij blijft liggen. Wat ik vaak doe om bij te tanken is in het weekend smiddags een dutje terwijl hij de kinderen vermaakt. Succes!

  Liked by 1 persoon

 2. Respect hoor! Onze dochter Stella slaapt al vanaf het begin heel goed ’s nachts. Tot ongeveer drie maanden wel ’s nachts 1 X drinken (in het eerste begin 2 X) , met borstvoeding. Overdag slaapt ze wel heel moeilijk in en is ze heel onrustig/huilerig. Maar ’s nachts dus nooit huilen ofzo; op de klok af wordt ze om 21.00 uur rustig. Ik denk niet dat het aan de borstvoeding ligt…. Maar gewoon het ritme van het kind is. Met 3,5 maand ben ik de borstvoeding gaan afbouwen en toen ging ze eerst juist wel weer drinken ’s nachts. Maar even gelukkig.
  Respect hoor! Ik vind het overdag al pittig als ze zo moeilijk slaapt.
  De vijf minuten methode kende ik niet; ga ik overdag eens proberen. Maar lijkt me inderdaad ook moeilijk om vol te houden.

  p.s: Leuk blog heb je! Ik volg het al een tijdje. Grappig is dat we elkaar gezien hebben bij het mamacafe vorige maand. Ik zat twee plaatsen rechts van je bij de babymassage. Onze dochters lachten toen zo leuk naar elkaar 🙂 Pas achteraf kwam ik er dus achter dat jij het was!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s