Wij hebben geen wasdroger, niet nodig! 

Je leest het goed, wij hebben geen wasdroger. In deze moderne tijd waarin apparatuur al lang niet meer zoveel kost en gemak eigenlijk voorop staat, kiezen wij er voor om geen wasdroger te hebben.

Waarom geen wasdroger

In ons vorige huis hadden we nauwelijks ruimte voor een wasdroger, althans, we wilde er geen ruimte voor vrij maken. Nu hebben we een hele zolder, waar prima een wasdroger zou kunnen staan, maar waarom zouden we. Ik ben er al zo aan gewend om de was op te hangen. Daarnaast gebruiken we de zolder alleen nog maar om te wassen en te strijken en staat het niemand in de weg.

Een droger is slecht voor het milieu en zorgt er voor dat kleding/handdoeken sneller slijten. Buiten de aanschafkosten zijn je energiekosten ook hoger. Ondanks dat het financieel echt geen punt zou zijn vinden we het prima zo. Nu het voorjaar er aan komt en het wasgoed straks heerlijk buiten kan drogen, zie ik helemaal niet in waarom we een droger zouden moeten aanschaffen.

Wacht maar tot die kleine er is!

Mensen in mijn omgeving verklaren me voor gek. Een baby in huis, maar geen droger. Toen ik in verwachting was van Femke zeiden zij ook “Wacht maar tot die kleine er is”. Maar ook nu Femke er is mis ik de droger niet. Het enige jammere vind ik dat de handdoeken voor Femke ook stug worden, zelf vind ik die stugge handdoeken juist fijn.

We hebben er  vlak na de geboorte een extra groot droogrek bij gekocht. In het weekend draai ik gerust 6 wassen en we kunnen het prima kwijt. Naast het extra wasrek hebben we voor Femke wel flink wat hydrofieldoeken en rompertjes, zo zitten we nooit zonder wanneer de was nog even hangt te drogen.

Binnen 24 uur droog 

We wonen in een heel nieuw huis, wat inhoud dat het huis na de oplevering nog best vochtig was. Nu al het bouwvocht uit de woning is, is de was binnen 24 uur droog. Wanneer ik de overhemden, slabbetjes en hydrofieldoeken ’s ochtends uitwas en ophang, zijn ze diezelfde avond zelfs al droog.

Hebben jullie een droger?

Hebben jullie wel een droger of kiezen jullie er ook voor om de was op te hangen?

 

De eerste was met babykleertjes.

 

4 Reacties op “Wij hebben geen wasdroger, niet nodig! 

  1. Wij hebben er wel een. Maar gebruik hem eigenlijk alleen voor onze handdoeken en enkele andere was. De hydrofiele doeken kregen we zelfs het advies van de kraam ze gewoon strak op te hangen, ze zijn zo droog. En zo schijnen ze beter vocht op te nemen. Zelfde geld voor de wasverzachter, is alleen voor het luchtje. Wij hebben ook wel een extra rek nu Merijn er is en dat gaat prima!

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Het weer voor een droogmolen! Vlog!  | moedersnatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s