Weer aan het werk, hoe bevalt het? 

Inmiddels ben ik alweer een aantal maanden aan het werk en ligt mijn verlof ver achter me.

Hoe is het om als moeder weer aan het werk te zijn?

De eerste weken na mijn verlof waren erg pittig. We moesten als gezin echt ons nieuwe ritme zien te vinden. Vroeg op, Femke voeden, ontbijten, Femke naar de opvang brengen, noem de hele riedel maar op. Eerder schreef ik over de planning die ik al werkende moeder heb. 

Inmiddels hebben we aardig onze draai gevonden, maar dat mag ook wel, na 5 maanden weer aan het werk te zijn. Zowel Edwin als ik hebben enigszins onze vaste dingen die we doen, op die manier zijn we het snelst klaar. Hoe sneller we klaar zijn, hoe meer tijd we hebben voor elkaar. 

Combinatie werk en privé 

Sinds ik moeder ben werk ik drie dagen. Het is een mooie balans tussen werk en privé. Ik heb veel tijd om samen met Femke door te brengen, maar tegelijkertijd heb ik ook nog mijn “eigen ding”. 

Toch is het soms ook best lastig. Zo vind ik mijn werk een stuk minder interssant geworden doordat ik niet meer overal van op de hoogte ben. Ik vind het ook lastig op dagen dat ik op kantoor zit en de zon heerlijk schijnt, dan baal ik toch wel dat ik niet fijn met Femke kan gaan wandelen of fietsen. 

Ik zou me niet voor kunnen stellen dat ik helemaal niet meer zou werken, want m’n werk doet me ook absoluut goed. Ik kan me blijven ontwikkelen en maak deel uit van een gedreven en leuk team. Tegelijkertijd kan ik het me ook niet meer voorstellen dat ik weer fulltime zou gaan werken. Kortom, drie dagen werken zorgt voor een mooie balans. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s