Een bezoek aan het mamacafé 

Ja! Afgelopen woensdag was het zover. Ik bracht voor het eerst een bezoek aan het mamacafé in Puttershoek.

Een café vol baby’s en mama’s 

Vanuit de hele Hoeksche Waard komen iedere eerste woensdag van de maand mama’s met hun baby’s bij elkaar in het mamacafé. Een plek om ervaringen met elkaar te delen, andere moeders te leren kennen en om eventueel tips te krijgen over borstvoeding en dragen of over een ander thema dat centraal staat.  

 Deskundigen staan voor je klaar

Het mamacafé wordt gerund door 4 enthousiaste en zeer deskundige dames, die werkzaamzijn (geweest) als draagconsulent, massagedocent, kinderverpleegkundige, lactatiekundige, trainer Dunstan babytaal, kraamverzorgster en zwangerschapsyoga docent. Je kunt dus met bijna al je vragen wel bij hen terecht.  

mamacafé

De dames van het mamacafé

 Mini workshop babymassage 
Toen Femke nog kleiner was had ik graag met haar naar baby massage gegaan, maar vanwege het vele huilen door haar verborgen reflux is dit er toen helaas niet van gekomen. Gelukkig werd er tijdens dit mamacafé een mini workshop gehouden over babymassage. Femke vond het heerlijke. Linda en Wendy vertelde over de drukpunten onder de voeten en hoe jouw baby daarop reageert. Zo kan het helpen om je baby rustig te krijgen wanneer hij onrustig is, maar ook zijn er bepaalde technieken die helpen bij een moeilijke stoelgang. 
babymassage workshop

Femke geniet van de babymassage, maar kijkt natuurlijk wel even om voor de foto.

  

  

 

Het mamacafé is voor iedere moeder

De dames van het mamcafé helpen je graag met vragen over borstvoeding of over dragen, maar zijn er ook voor je wanneer je geen borstvoeding geeft of niet draagt. 

Toegang tot het mamacafé is gratis, maar een consumptie is verplicht. 

Mijn ervaring met het mamacafé

Ik vond het erg leuk om aanwezig te zijn. Linda heeft me laten zien hoe ik Femke makkelijk op mij rug kan dragen in de Tula, zonder dat Edwin daar bij hoeft te helpen. Ook heeft de Lactatiekundige mij weer een hart onder de riem gestoken, want ook met 7 maanden borstvoeding kan ik soms nog wel tips gebruiken. Verder vond ik het leuk om andere moeders uit de buurt te ontmoeten en ervaringen met hen te delen. Iedereen laat elkaar in hun waarde, borstvoeding of niet, dragen of niet, een huilende of blije baby, in het mamacafé maakt het allemaal niet uit. 

Helaas is het mamacafé altijd op woensdag. Dit keer had ik speciaal vrij gevraagd, maar helaas kan dat niet altijd waardoor ik er slechts een enkele keer bij kan zijn. 

Bedankt!

Dames van het mamacafé, bedankt voor deze geslaagde ochtend! 

Komen jullie wel eens bij een mamacafé en wat zijn jullie ervaringen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Hebben we elkaar ontmoet in de mamacafé, dan zou ik het leuk vinden wanneer je deze pagina wilt volgen. 

Een Reactie op “Een bezoek aan het mamacafé 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s