Eerste hapje met 6 maanden 

Onze Femke is inmiddels al ruim 6 maanden. Tijd voor groenten en fruit dus! 

Waarom niet eerder begonnen met hapjes? 

Op advies van de kinderarts en luisterend naar ons eigen gevoel zijn wij pas met 6 maanden begonnen met het aanbieden van groenten en fruit. Zelf heb ik een glutenintolerantie en Femke verdraagt helaas geen koemelk, soya en ei. Voor haar darmen was het daarom belangrijk om te wachten met aanbieden van ander voedsel tot 6 maanden. 

Femke met haar milestone card, 6 maanden!

Tot 6 maanden uitsluitend borstvoeding

Tot 6 maanden heb ik Femke uitsluitend borstvoeding gegeven. Jeetje, wat was dit soms pittig, maar gelukkig hebben we samen doorgezet. Ook nu Femke hapjes krijgt blijf ik haar borstvoeding gegeven. 

En dan nu, tijd voor hapjes!

Wij hebben er voor gekozen om eerst via de Rapley methode eten aan te bieden. Dit is een methode waarbij je eten in zijn vaste vorm aan je baby aanbied en je  baby het eten zelf in zijn handje heeft. Helaas werkt dit niet altijd voor Femke en geven we zo nu en dan ook gepureerde groentenhapjes en fruithapjes. Overigens is de methode veel meer omvattend, maar daarover later misschien meer. 

Kliederen en smullen! 

Natuurlijk is het ook best een geklieder, maar wat geniet Femke er van. Eerst was het even wennen, had ze nog niet goed door hoe ze moest slikken en wat papa en mama nou met die lepel kwamen doen. Nu vindt ze het geweldig en beginnen haar beentjes te trappelen zodra ze ook maar eten ziet. 

 

Zelf ontdekken wat er in mijn schaaltje zit.

  

Eens even kijken wat mama met die lepel doet.

  

Ik help wel even papa.

 

Wat krijgt Femke te eten?

Zoals ik al schreef geven we Femke groenten-en fruithapjes. Ze is dol op bloemkool met aardappel, maar ook broccoli en wortel gaan er goed in. 

Avocado was ook een enorm succes, wat vind ze dat lekker zeg. En super gezond, die goede vetten. 

Als fruithapje geven we haar een mix van appel, banaan, mandarijn, blauwe bessen, frambozen en mango. Natuurlijk niet allemaal tegelijk, maar afhankelijk van wat we hebben maken we daar een combi van. 

Een Reactie op “Eerste hapje met 6 maanden 

  1. Wat een mijlpaal hé die 6 maanden halen! Proficiat! Ik deed dit ook om allergieën te voorkomen of eerder beperken. Toen ik minderde met borstvoeding rond 18m merkte ik wel dat ze opeens veel gevoeliger is en sneller op allergenen reageert. Doet toch echt wel iets die moedermelk. Op het blog http://www.houseofdiapers.be/ is een wekelijks terugkerend thema over de Rapley methode, misschien ken je de site al natuurlijk. Groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s