Europarlementariërs zetten zich in voor borstvoeding 

Borstvoeding zou overal gegeven moeten kunnen worden. Maar wanneer je op pad bent is er niet altijd een ruimte waar je rustig kunt zitten om je kind te voeden. Onze uitvalsbasis is meestal Hema of een ander restaurant waar we dan een kop koffie drinken, maar rustig is het daar niet. 

Brussel zet zich in voor borstvoeding

Dat moet anders, vinden Europarlementatiërs Peter van Dalen (ChristenUnie) en Annie Schreijer (CDA), twee Nederlandse Europarlementariërs die het initiatief van hun collega Marijana Petir uit Kroatië steunen.

Borstvoedingsbordjes

Er zouden in heel Europa bordjes moeten komen, op plaatsen waar je je baby rustig borstvoeding zou kunnen geven. Brussel zou verantwoordelijk moeten zijn voor het ontwerp van het pictogram, wat overal gelijk moet zijn en daardoor dus makkelijk herkenbaar is.

Lage kosten, grote verdiensten! 

Met zeer geringe kosten kunnen er grote verdienste worden geboekt. Niet alleen bevorderd borstvoeding de gezondheid en de weerstand van baby’s, ook op latere leeftijd verkleint het de kans op bijvoorbeeld obesitas. En dat alleen door een bordje te ontwerpen waardoor voeden (nog) makkelijker wordt. 

De Kroaatse Petir, die zelf geen moeder is, maar wel de gezondheidsvoordelen ziet, zamelt nu handtekeningen in bij collega’s. En raad eens, het loopt als een trein! 

Zo zouden postkantoren, restaurants, pompstations, banken en musea in heel Europa een bordje moeten krijgen, zodat moeders op die plekken rustig hun kind kunnen voeden. 

Wat vinden jullie hiervan? Voeden jullie overal of vinden jullie het lastig om soms een plekje te vinden wanneer jullie op pad zijn? 

Eind vorig jaar werd een moeder in Eindhoven op meerdere plekken weggestuurd toen zij haar kindje wilde voeden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s