Dat lelijke speelgoed…

Verschrikkelijk vond ik het, of eigenlijk nog steeds wel en beetje. Plastic, fel gekleurd speelgoed! 

Al ver voordat ik zwanger werd, maar ook tijdens mijn zwangerschap zei ik altijd dat plastic speelgoed er bij ons echt niet in zou komen. Wij zouden alleen hout (duurzaam!) speelgoed willen hebben voor onze kleine. 

Helaas blijkt de werkelijkheid anders 😉 Femke ziet bij haar kleine vriendjes en vriendinnetjes al die fel gekleurde speeltjes voorbij komen. En…prachtig dat ze het vindt. 

En daar kom ik dan, als geitenwollensokken moeder. Een houten bijtring (welke echt geweldig is!) en een zacht knuffeltje. Ook erg in trek hoor bij Femke, maar dat fel gekleurde speelgoed blijft haar aandacht trekken.  

Serieus aan het spelen met het reuzenrat.

 Toen we online de Stokke kinderstoel kochten, kregen we er een gratis, plastic reuzenrat bij. Ik wilde niet ondankbaar zijn, maar het liefst had ik het weggegooid. Toch maar even bewaren in de speelgoedkist. Nu Femke inmiddels al weer 5 maanden is, is ze zo gek op dat reuzenrat dat deze mama het plastic speelgoed ook begint te waarderen. Ons kleine meisje wordt er blij van, dus wij ook. 

Mmm, lekker zo’n plastic rammelaar! Geen zorgen, BPA vrij 😉

 Net als deze rammelaar. Femke vindt het echt het einde! Lekker op sabbelen, rammelen en voelen aan de structuren.
  
Maar dan het toppunt! Een plastic boek! Ja, het bestaat echt! En een geluid dat er uitkomt. And last, but not least…er zitten ook nog gekleurde lampjes op! Één dolle boel dus. Femke kreeg het boek van opa en oma en dit is toch echt wel een van haar favorieten speelgoed items. En wie ben ik dan om het lelijk te vinden. 

Femke met het magisch muziek boek.

 Als ik dit een jaar geleden gelezen had, zou ik denken dat het niet erger zou kunnen. Maar, dat kan echt! Er staat tegenwoordig een speelgoed jungle in de woonkamer. En jawel, ook deze heeft muziek, lichtjes en heel veel felle kleuren. Maar het is lachen en gieren zodra ze onder de gekleurde bogen ligt. Wat kan ze zoet spelen en kletsen tegen de plastic dieren die aan de boog hangen.  

Femke aan het spelen in haar jungle.

Vooruit dus maar! Deze mama is om! Femke heeft ons echt laten zien blij te worden van alle felle kleuren. En..een blij kind is een blije ouder!

Wat vinden jullie van plastic speelgoed? Kiezen jullie ook liever voor hout of maakt het jullie niets uit? 

 

6 Reacties op “Dat lelijke speelgoed…

  1. Jaa dilemma dilemma. Ik hou ook veel liever van houten duurzaam speelgoed. Toch heb ik ook een hoop plastic. Hopelijk kan ik het dan wel een tweede, derde, vierde leven geven 🙂 liefs X

    Liked by 1 persoon

  2. Wat een leuk geschreven stuk over Femke haar plastic speelgoed! Voor mij maakt het niet zoveel uit. Job (10mnd) heeft nu veel kunstof speelgoed. Maar ik heb de houten blokken en treinen ook al op zolder staan. Zolang de kinders er maar blij mee zijn 👦👧

    Liked by 1 persoon

  3. Morgen komt hier een stukje over online. Ik vind het zo moeilijk. Ze is nog maar drie maande, dus ze is content met wat we haar geven. Maar ik geloof best dat die kleurrijke dingen, interessanter zijn voor kinderen. het is een dilemma

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s