Heeft ons kind volgend jaar de populairste naam? 

Toen ik deze week het bericht voorbij zag komen op Ikbenzwanger.com met de voorspelling van populairste namen voor 2016 viel mijn mond open.  

 Bron: ikbenzwanger.com

Jeetje wat hebben we lang gedaan over de keuze van een meisjesnaam. We wilde een krachtige naam, iets waar je niet makkelijke op kan rijmen en vooral een niet te populaire naam. 

Zo vonden we Annebel ook een leuke naam, maar lazen al snel over de rijm, Annebel-snottebel-frikandel…Geen optie dus, althans, niet voor ons. Hetzelfde geldt voor Annefien-laat je …zien. 

Toen we op de naam Femke kwamen waren we allebei enthousiast. Deze naam stond ook niet in de namen top 20 van de afgelopen jaren, dus de kans dat ze straks met drie Femke’s in de klas zit is dan klein. Onze keus voor de naam Femke stond vast en al langzaam konden we er aan wennen. Thuis noemde we de kleine al bij haar naam, zo bijzonder en leuk om je voor te bereiden op de komst van je kindje. 

 Bron: svb.nl

Wij zijn natuurlijk nog steeds dol op de naam Femke en deze naam past ook echt bij onze dochter. Maar wat zullen we het allebei jammer vinden wanneer deze naam straks op de nummer 1 zou staan, zoals nu voorspeld wordt.  

Femke haar geboortekaartje

 De namen top 20 van 2016 zal pas in januari 2017 bekend worden gemaakt door de Sociale Verzekerings Bank. Zij registeren namelijk alle persoonsgegevens van pasgeboren kinderen in Nederland. Zo kunnen zij dus bijhouden welke naam het meest gekozen wordt.  

De voorspelling dat Finn en Femke in 2016 op de eerste plaatst zullen staan is gedaan door ikbenzwanger.com. Zij doen deze voorspelling aan de hand van zoekopdrachten op de site naamwijzer.nl, waaruit blijkt dat Finn en Femke het snelst stijgen op de lijst. 

Was het voor jullie belangrijk of jullie kindje wel of geen populaire naam zou krijgen? Zijn er andere dingen waarop jullie hebben gelet, zoals rijmwoorden op de naam? 

Een Reactie op “Heeft ons kind volgend jaar de populairste naam? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s