The After Pregnancy Tag

Deze leuke post, “The After Pregnancy Tag” kwam ik tegen op de site van Tamara van The Mommy Diaries en op de site van Manon van WelkomBaby. Ik vond het leuk om deze over te nemen en zelf antwoord te geven op de vragen, natuurlijk wel met toestemming van Manon. 

Wil jij deze tag ook overnemen? Super leuk, vermeld dan even dat je de tag bij ons gezien hebt. 


Hoe oud is je kindje nu?

Femke is over een paar dagen alweer 5 maanden. 

Jeetje, waar blijft de tijd. In mijn gedachte is de bevalling pas net achter de rug en past Femke nog steeds in maatje 50/56, maar in werkelijkheid bungelt ze zo tussen de 62/68. 


Na hoeveel tijd miste je je buik?

Ik was bang dat ik m’n zwangere buik zou gaan missen, maar dit is (gelukkig) niet gebeurt. Een collega van me is nu zwanger, ik vind het wel heerlijk om even aan haar buik te mogen zitten. Zwangere buiken zijn zo mooi!

Ik ben blij dat ik Femke nu in mij armen kan houden en dat m’n buik weer plat is! Want jeetje, het is prachtig maar toch ook en heel gewicht. 

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap?

Ik keek al die tijd uit naar een rijstwafel met filé en een zacht gekookt ei. Uiteindelijk heb ik dat nog steeds niet op, maar vanwege m’n lage ijzer gehalte wel een keer een biefstukje. Ik heb al wel maanden trek in een glaasje Ameretto, maar vanwege de borstvoeding wacht ik daar nog wel even mee ;-). 


Welke zwangerschapscraving is over gegaan in een gewone craving?

Ik heb tijdens mijn zwangerschap gelukkig niet veel cravings gehad. Ik probeerde zo gezond mogelijk te eten, maar wanneer ik echt trek had in iets lekkers nam ik meestal een Bounty, yoghurt snoepjes of juist hele zure dingen. Gelukkig ben ik hier na de zwangerschap gelijk mee gestopt en zit ik sinds vorige week weer op mijn oude gewicht. Daarover meer in mijn blog Bye Bye zwangerschapskilo’s.
 

Bye bye zwangere buik!

 
Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Mijn zwangerschap verliep super goed. Ik voelde me fit en genoot echt. Als ik echt iets zou moeten kiezen wat ik anders zou willen doen…Uhm, een professionele fotoshoot misschien. 

Wat mis je het meest aan je zwangerschap?

Wanneer je met je dikke, zwangere buik over straat loopt, bij de bakker staat of waar dan ook, is iedereen vriendelijk. Iedereen vraagt hoe het met je gaat en is benieuwd naar de zwangerschap. Jammer dat we als medemens niet altijd zo aardig voor elkaar kunnen zijn. 

Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Heel graag! Ik zou het leuk vinden wanneer Femke nog een broertje of zusje krijgt. En het idee om weer zwanger te zijn, echt zo mooi! Uit ervaring weet ik helaas dat een zwangerschap niet te plannen valt, dus ik doe geen uitspraken over een moment. 

Merk je dat je nu nog last hebt van sommige zwangerschaps kwaaltjes? 

Gelukkig zijn die allemaal achter de rug! Waar ik de eerste weken nog wel last van heb gehad waren die ellendige hormonen. Wat kon ik soms onredelijk zijn of vanuit het niets heel huilerig. 


Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

Poe, dat is een goede. Ik denk het voedingskussens, dat heb ik echt nauwelijks gebruikt. We zijn allebei heel bewust om gegaan met de lijst van aan te schaffen spullen. Sommige dingen leken ons echt onnodig. We hebben ook niet echt iets gemist. Vanwege Femke haar reflux hebben we wel een extra set spuugdoekjes bij gehaald, maar verder hadden we alles wat we moesten hebben en hadden we ook geen overbodige spullen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s